News

Pericol mare de înec la Mamaia! Salvamarii trag un semnal de alarmă după lărgirea plajei din nordul litoralului

Lărgirea plajelor la Mamaia are consecințe majore. A crescut pericolul de înec, iar salvamarii trag un semnal de alarmă.
16.06.2021 | 19:10
Pericol mare de inec la Mamaia Salvamarii trag un semnal de alarma dupa largirea plajei din nordul litoralului
Cum acționează hoții pe litoral. Metoda „ziarul” explicată de polițiștii din Constanța. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-una dintre cele mai căutate stațiuni de la malul Mării Negre a crescut pericolul de înec. În Mamaia plaja a fost lărgită, prin îngustarea porțiunii de apă de la mal la geamandură la cel mult 20 de metri.

Salvamarii trag un semnat de alarmă. Ar putea fi unul dintre cele mai dificile sezoane, mai cu seamă când marea este agitată.

ADVERTISEMENT

Pericol mare de înec la Mamaia!

Stațiunea Mamaia, una dintre cele mai căutate de pe litoralul Mării Negre, are din acest sezon aproximativ 50 de hectare de plajă nouă. Salvamarii spun însă că acest lucru poate avea consecințe grave.

Prin îngustarea porțiunii de apă de la mal la geamandură la cel mult 20 de metri și lărgirea plajelor din Mamaia a crescut riscul de înec. Prin lucrările efectuate trecerea de la apa mică la cea mare este extrem de bruscă și mulți turiști ar putea întâmpina probleme.

ADVERTISEMENT

În cazul în care marea va fi agitată pericolul va fi și mai mare. Salvamarii le recomandă turiștilor să nu se aventureze dincolo de balize. În plus îi sfătuiesc pe aceștia să respecte cu strictețe semnificația stegulețelor amplasate la posturile de salvamar.

“La mal, apa are 15-20 de centimetri, iar la baliză avea 1,70”, a spus Eduard Mănăilă, salvamar la Mamaia, pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Deocamdată turiștii nu prea intră în apă pentru că este destul de rece și nici temperaturile nu sunt foarte ridicate.

” Zona de îmbăiere este foarte îngustată față de anii precedenți. Dacă anul trecut am avut 150 de metri până la balize, anul acesta avem 20 de metri sau mai puțin”, a spus și Valentin Ivan, șef sector salvamari Mamaia.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe plaje din Mamaia nu au fost încă amenajate pentru a primi turiști, deoarece vor fi preluate de operatori pe 1 iulie.

Specialiștii spun că plaja se va mări și în alte stațiuni cum ar fi Eforie sau Costinești. Proiectul de mărire a plajelor depășește 800 de milioane de euro, 85% din sumă fiind asigurată de Uniunea Europeană. Potrivit proiectului, România va avea peste 200 de hectare noi de plajă.

“La începutul verii vom avea peste 4,3 milioane de metri cubi de nisip nou așternute pe litoral.”, declara Bogan Bola, directorul ABADL.

ADVERTISEMENT
Tags: