Ariciul de mare este un adevărat pericol pentru românii care pleacă perioada aceasta în insulele elene. Mare atenție la noua spaimă care a băgat frica în cei care vor să se bucure de plajă și de apa mării din străinătate.
Pericolul care îi pândește pe toți cei care ajung în Grecia se află în apa mării. Specialiștii ne atenționează că există 975 de specii de arici de mare în întreaga lume, aceștia fiind extrem de periculoși când înțeapă oamenii.
Spinii animalelor marine sunt foarte greu de îndepărtat odată ce au ajuns în piele, primul simptom fiind faptul că simți o înțepătură intensă în jurul rănii. Al doilea simptom care ne alarmează este acela că leziunea este rotundă.
Foarte mulți români au cerut ajutor în ultimele zile, după ce au plecat în concediu în Grecia. Forumurile sunt pline de întrebări despre aricii de mare și soluțiile la care pot recurge turiștii ajunși într-o asemenea situație.
Unii oameni au cerut sfaturi pe Facebook, în timp ce alții au declarat că au plătit 100 de euro pentru a le fi scoși spinii din tălpi. De asemeena, au fost și turiști care au folosite diverse creme pentru a scăpa de țepii aricilor de mare.
Reacțiile alergice sunt destul de frecvente odată ce ai fost înțepat de un arici de mare, de aceea e indicat să mergi de urgență la spital. Țepii acestor animale nu se scot cu penseta pentru că există riscul să se rupă și să migreze în organism.
Un medic este cel în măsură să prescrie un tratament corect din acest punct de vedere. În cazul în care vârful a rămas blocat în straturile profunde ale pielii atunci e bine să ții zona afectată în oțet care ajută la dizolvarea spinului.
De asemenea, ne putem da seama că spinul este complet eliminat atunci când nu se mai observă puncte negre sau gri la suprafața pielii. Doctorii recomandă să se apeleze și la comprese cu oțet dacă prima înmuiere nu este eficientă.
Totodată, uleiul de măsline fierbinte face adevărate minuni în astfel de situații. Spinii aricilor de mare ies singuri câteva minute mai târziu!