News

Pericol uriaș pe autostradă: O autocisternă cu 30 de tone de benzină și motorină a luat foc. Video

07.05.2021 | 09:13
Pericol urias pe autostrada O autocisterna cu 30 de tone de benzina si motorina a luat foc Video
ADVERTISEMENT

O autocisternă cu 30 de tone de benzină și motorină a luat foc pe Autostrada A1 București-Pitești. Pericolul din zonă era unul uriaș, având în vedere încărcătura de combustibil din mașina în flăcări.

Pericol pe autostradă: Autocisternă cu 30 de tone de combustibil, în flăcări

Pericolul era unul foarte mare, dar intervenția promptă a pompierilor SMURD a făcut ca acesta să fie înlăturat rapid, fără alte incidente. Autocisterna a luat foc în zona kilometrului 100 al Autostrăzii A1 București-Pitești, pe sensul de mers către Pitești, după ce trei dintre cauciucurile ei au explodat și au fost cuprinse de flăcări.

ADVERTISEMENT

Apelul la numărul de urgență 112 a fost dat în jurul acestei dimineți, la 6:00. În acest moment, pompierii au reușit să îndepărteze orice pericol adiacent acestui incendiu.

Pomperii au intervenit la fața locului cu trei autospeciale, dar și un echipaj SMURD și un altul de la CBRN.

ADVERTISEMENT

„Au intervenit pompierii cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi un echipaj CBRN. (…) Cisterna transporta 30 de tone de motorină şi benzină”, precizează ISU Argeş.

Care a fost cauza incendiului de pe autostradă

Traficul a fost restricționat din cauza acestui incendiu, iar circulațiase desfășoară pe un singur sens chiar și în aceste momente, pentru că autocisterna este blocată pe drum, a anunțat Centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT

„Din cauza unei autocisterne rămase imobilizate pe suprafața de rulare, în urma unui incendiu survenit de la o roată, traficul rutier este restricționat pe sensul Pitești al autostrăzii București-Pitești, în zona kilometrului 101, în județul Argeș. Traficul se desfășoară doar pe a doua bandă”, a transmis Centrul Infotrafic.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui eveniment, iar șoferul autocisternei a reușit să se salveze la timp din calea flăcărilor, fără a-i fi pusă viața în pericol.

ADVERTISEMENT

Cauza probabilă a acestui incendiu, din primele informații de la fața locului, este o scânteie mecanică, în urma căreia au ars trei dintre anvelopele autovehiculului, dar și instalația electrică de încărcare a cisternei.

„Au ars trei anvelope și instalația electrică de încărcare a cisternei. Cauza probabilă: scântei mecanice” a precizat ISU Argeş.

Deocamdată, traficul încă este restricționat pe acel sens de mers, așa că se așteaptă să se formeze cozi.

ADVERTISEMENT