News
notix pixel id

Pericolul bate la ușă în această țară. 80% dintre comercianții din pieţele capitalei au coronavirus

17.05.2020 | 14:00
Pericolul bate la ușă în această țară. 80% dintre comercianții din pieţele capitalei au coronavirus
Pericolul bate la ușă în această țară. 80% dintre comercianții din pieţele capitalei au coronavirus. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În jur de 80% dintre comercianții din pieţele capitalei din Peru au coronavirus, potrivit autorităților sanitare din această țară, lucu ce reprezintă un adevărat pericol la adresa locuitorilor din Lima.

80% dintre comercianții din pieţele din Lima au coronavirus

În Lima, capitala statului Peru, aproape 80% dintre comercianții din cea mai mare piață au fost confirmați cu noul coronavirus, potrivit Știripesurse, în timp ce bilanțul total al infecțiilor COVID-19 din această țară a ajuns la 88.000.

Autoritățile din Peru au confirmat faptul că 79% dintre comercianții unei piețe de fructe din Lima au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în timp ce în alte cinci piețe din același oraș cel puțin 50% dintre vânzători sunt infectați COVID-19.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, președintele din Peru, Martín Vizcarra, a declarat că vânzătorii din piețele din Lima urmează să fie înlocuiți, însă nu a dispus închiderea piețelor, informează The Guardian.

Șeful statului spune că închiderea piețelor ar duce la un deficit de hrană, astfel că a dispus detașarea soldaților și a polițiștilor, care vor monitoriza temperatura clienților și a vânzătorilor.

ADVERTISEMENT

Piețele, cel mai important vector de infecție

„Pieţele au fost, probabil, cel mai important vector de infecţie şi din acest motiv carantina din Peru nu a funcţionat cum ar fi trebuit”, a declarat Eduardo Zegarra, de la thinktank-ul Grade din Lima.

Acesta a cerut Guvernului de la Lima să închidă pieţele şi să declare urgenţă sanitară, în timp ce autorităţile locale au decis ca majoritatea dintre cele peste 1.200 de pieţe din Lima să rămână în continuare deschise.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, s-a luat decizia de a se efectua teste la faţa locului, iar comercianţii infectaţi – majoritatea asimptomatici – au fost trimiși să se autoizoleze acasă sau în centrele puse la dispoziție de autorități.

Santa Anita, cea mai mare piaţă din oraş, este locul în care 30.000 de comerciaţi, hamali şi furnizori distribuie şi vând în fiecare zi aprozimativ 8.000 de tone de mâncare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri