Life

Pericolul care îi pândește pe mulți utilizatori de telefoane cu Android. Cum poți pierde bani fără să îți dai seama

Alertă în rândul utilizatorilor de telefoane Android. Aceștia riscă să își piardă banii de pe card fără ca măcar să își dea seama.
07.02.2023 | 07:20
Pericolul care ii pandeste pe multi utilizatori de telefoane cu Android Cum poti pierde bani fara sa iti dai seama
Cum pot pierde bani utilizatorii telefoanelor Android. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Vești de ultimă oră pentru utilizatorii telefoanelor care au sisteme de operare Android. O simplă greșeală îi poate lăsa fără bani pe card.

Cum pot pierde bani utilizatorii telefoanelor Android fără ca măcar să știe

Avertismentul vine din partea celor de la CNET. Sursa citată le recomandă tuturor celor care au sistem de operare Android să își verifice telefoanele astfel încât să afle dacă nu cumva au uitat de serviciile de abonament ascunse.

ADVERTISEMENT

Cei care nu fac acest lucru riscă să plătească taxe de sute de dolari de abonament fără ca măcar să își dea seama unde se duc banii lor.

Totuși, spun cei de la CNET, vestea bună este că există o modalitate ușoară de a găsi și de a anula serviciile de abonament pe Android.

ADVERTISEMENT

Tot ce ai de făcut este să intri în aplicația Google Play Store și să sortezi toate abonamentele active de pe dispozitivul tău cu sistem de operare Android.

Deschideți aplicația Play Store apasă pe imaginea ta de profil, iar mai apoi dă click pe secțiunea “Plăți și abonamente” și apoi pe “Abonamente”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe telefonul tău va apărea o listă cu toată abonamentele tale, fie ele actuale, fie cele din trecut. Există șanse mari să observi că sunt aplicații pentru care plătești, deși nici măcar nu îți dai seama, sau pur și simplu ai uitat, iar banii ajung să dispară din cont lunar.

Ce trebuie să faci pentru a închide definitiv un abonament

Ce se întâmplă dacă observi totuși că lucrurile nu sunt în regulă? Poți să anulezi abonamentul respectiv într-un mod cât se poate de simplu, doar apăsând  pe butonul verde “Anulare abonament”.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, este posibil să fii întrebat de ce alegi să anulezi abonamentul și dacă ești convins sau nu de acest lucru. Astfel, va fi nevoie să treci peste toate aceste opțiuni și să le accepți, până la pasul în care vei anula definitiv abonamentul tău.

O altă veste bună este că deși anulezi abonamentul, vei mai avea acces la serviciile oferite până în momentul în care perioada de facturare va lua sfârșit, notează The Sun.

Trebuie menționat faptul că rotirea aplicațiilor la care alegi să te abonezi poate fi o modalitate bună de a economisi bani, mai degrabă decât să păstrezi mai multe abonamente deschise în același timp.

Acest lucru este valabil mai ales pentru serviciile de streaming, în cazul în care alegi să nu le folosești în mod regulat.

Amintim că recent, utilizatorii de Android au mai primit și un alt avertisment, referitor la o aplicație, care poate afecta funcționalitatea telefonului. 

ADVERTISEMENT
Tags: