În multe alimente se ascunde un pericol care ne poate îmbolnăvi destul de grav. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă prin care spune că ne expunem la un risc major, precum cancerul.
Ceea ce mâncăm poate fi destul de dăunător pentru organism, chiar dacă ne taie foamea sau pofta de ceva anume. Mai grav, chiar și produsele care par sănătoase ne pot aduce afecțiuni de care cu greu vom mai scăpa sau deloc.
Pesticidul a devenit inamicul din hrana de zi cu zi. O substanță cu care se îndepărtează factorii nocivi agriculturii, precum gândacii de Colorado, este prezentă pe legume și fructe și produce schimbări bruște în corpul uman.
Medicul primar de Medicină de Urgență, Tudor Ciuhodaru, mai avertizează că, pe lângă cancer, pesticidele sunt responsabile și pentru dezvoltarea hepatitei, a pierderii de sarcină sau a problemelor hormonale.
Tudor Ciuhodaru a punctat și faptul că pesticidele sunt cu atât mai grave cu cât nu le poți vedea și mirosi. În plus, ele afectează și creierul, dezvoltarea copilului sau cauzează infertilitate femeilor.
”Au găsit 19 pesticide în alimente. Este incredibil. Dacă nu se respect aceste standarde și eu, cetățean, mă duc în magazin și presupun că sunt sigure, degeaba vorbesc de educație nutrițională, dacă ai otravă și cancer în fiecare magazin și în fiecare farfurie
De aer, poluare te mai ferești, dar de cancerul din apă și papa nu ai cum să te ferești. Cele mai multe din substanțele astea (pesticide) nu au gust și miros. Nu le poți vedea. Intoxicația acută este rară.
Dar administrarea cronică poate duce la multiple probleme, de la cele hepatice, renale, sunt perturbatori neuroendocrini, deficit de dezvoltare, risc de cancer, infertilitate, probleme legate de evoluția sarcinii”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru pentru DC MEDICAL.
Atenție, dacă aplicați pesticide peste recoltă, aveți grijă să nu inhalați din miros și ați face bine să nu stropiți prea des, din cauză că vă puteți strica tot ceea ce ați plantat, într-un termen foarte scurt.