Cum se dezgheață corect frigiderul. Puține persoane știu cum să facă asta, deși este o activitate banală. Unele au impresia că au nevoie de o zi întreagă pentru a îndepărta gheața din obiectul electrocasnic, pentru a-l șterge și pentru a rearanja tot ceea ce necesită o valoare termică scăzută.
Astăzi frigiderul este un obiect indispensabil în locuința fiecărei persoane. Ne-am obișnuit cu el și ne-ar fi foarte greu să ne descurcăm fără. Totodată, am merge mai des la cumpărături, fiindcă ni se pot strica din produse sau… riscăm să le mâncăm stricate fără a ne da seama.
Frigiderul este în vremurile actuale un mediu propice și pentru diferite medicamente de care avem nevoie pentru afecțiunile noastre. Temperatura din interiorul obiectului electrocasnic ajută diferite pastile să se păstreze într-o stare solidă.
În sezonul de vară, mai ales, avem nevoie mai mult ca oricând de frigider. Asta deoarece în el putem pune la rece lichide care ne pot răcori, fructe, legume sau înghețată. Totodată, ne sunt de folos și cuburile de gheață pentru a le pune în diferite băuturi.
Pentru ca frigiderul să funcționeze fără nicio problemă trebuie întreținut în mod corespunzător. Dacă îl murdărim, de exemplu, am face bine să ștergem imediat pata, căci altfel se formează reziduuri, care îi creează un aspect neplăcut.
Atenție în privința mâncărurilor calde sau fierbinți. Nu le introduceți în frigider, ci lăsați-le mai întâi să se răcorească, să ajungă la temperatura camerei. Altfel, frigiderul se va strica, dar și mâncarea nu va mai avea același gust, fiindcă se va face o trecere bruscă la îngheț.
De altfel, pentru ca frigiderul să nu se strice este necesar și să vă asigurați tot timpul că garniturile de cauciuc ale ușii sunt bune, că permit închiderea frigiderului fără a pătrunde o urmă de aer. Dacă sunt uzate, trebuie să fie imediat înlocuite, relatează wikihow.com
De-a lungul timpului, s-a observat că frigiderul se dezgheață mai bine în anotimpurile calde. Vara ar trebui să-l dezghețați mai des, pentru a-l aerisi mai bine. Frigiderul pierde mai rapid din gheață când afară este foarte cald.
Când afară este frig, adică iarnă sau când sunt valori termice foarte scăzute de toamnă sau de primăvară, frigiderul se dezgheață mai greu și trebuie să interveniți cu diferite trucuri. Unele persoane pun în congelator vase cu apă caldă sau prosoape calde.
Cât timp dezghețați frigiderul vara, aveți grijă ca produsele să nu stea foarte mult expuse la căldură. Se pot altera, acumulează bacterii, un aspect neplăcut și chiar miros greu de suportat. Dacă aveți o ladă frigorifică, profitați de ea pentru depozitarea temporară a celor din frigider.