Sport

Când începe perioada de mercato a iernii în Liga 1. Ultima șansă a cluburilor să transfere jucători în acest sezon

Încet, dar sigur, anul 2021 se apropie de final, la fel și Liga 1, care, cât de curând, se va apropia de finalul sezonului regulat. Până atunci, echipele își mai pot finisa loturile în perioada de mercato din iarnă.
22.12.2021 | 17:52
Cand incepe perioada de mercato a iernii in Liga 1 Ultima sansa a cluburilor sa transfere jucatori in acest sezon
Când începe perioada de mercato a iernii în Liga 1. Ultima șansă a cluburilor să transfere jucători în acest sezon. FOTO: sportpictures.eu, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo – Farul Constanța 0-2 a fost ultimul meci jucat în 2021 în Liga 1. Campionatul nu s-a terminat. Din retur mai sunt de jucat nouă etape, care se vor disputa în 2022, înainte de startul play-off-ului și play-out-ului.

Lupta la titlu pare tranșată și în acest sezon în favoarea lui CFR Cluj, campioana ultimelor patru sezoane. Ardelenii au un avans de zece puncte în fruntea clasamentului și singura echipă care pare să îi mai poată pună probleme este FCSB.

ADVERTISEMENT

Când începe și când se termină perioadă de transferuri a iernii în Liga 1

Bătălii aprige se dau însă și pentru calificarea în play-off, obiectiv la care visează nu mai puțin de opt echipe: FC Voluntari, FC Botoșani, U Craiova, Farul, Rapid, FC Argeș, UTA și Sepsi.

Și la retrogradare lucrurile arată palpitant. Dinamo și Academica Clinceni sunt pe loc direct retrogradabil, în timp ce la baraj ar merge Gaz Metan și FC U Craiova, iar Mioveni și Chindia pot intra oricând și ele în „horă”.

ADVERTISEMENT

Având în vedere obiectivele importante pe care le au de atins, multe dintre cluburile din prima ligă vor încerca să facă mutări cât mai inspirate pe piața transferurilor înainte de reluarea campionatului.

În Liga 1, perioada de mercato a ierni va începe pe 18 ianuarie 2022 și se va încheia pe 14 februarie 2022. Astfel, echipele românești au la dispoziție patru săptămâni pentru a își întări loturile.

ADVERTISEMENT

Competiția se reia în plină perioadă de transferuri. Etapa a 22-a din Liga 1 e programată în jurul datei de 21 ianuarie 2022, la trei zile după deschiderea „ferestrei”.

Nicolae Păun și Miculescu, ținte pentru FCSB. Reghecampf a făcut lista cu plecările de la Craiova

Deși este dezamăgit de situația din clasament a echipei sale, Gigi Becali e tentat totuși să aducă la FCSB doi fotbaliști de viitor, chiar în următoarea perioadă de mercato. FANATIK a scris în exclusivitate despre interesul roș-albaștrilor pentru Nicolae Păun, de la Sepsi, și pentru David Miculescu, de la UTA Arad.

ADVERTISEMENT

Tot în această iarnă, FCSB va încerca să se despartă de doi dintre veteranii echipei, care au salarii mari. Este vorba despre Claudiu Keșeru și de Constantin Budescu, informație dezvăluită în exclusivitate de site-ul nostru și confirmată de finanțatorul vicecampioanei.

Și Universitatea Craiova se pregătește să schimbe din temelii lotul, începând cu această iarnă. Oltenii tremură pentru calificarea în play-off, astfel că Laurențiu Reghecampf a întocmit deja o listă cu plecări.  Nouă jucători sunt cu bagajele făcute pe „Ion Oblemenco”, printre care și câteva nume surpriză, dezvăluite în exclusivitate de FANATIK.

Dan Petrescu a rămas la CFR Cluj și pregătește o sumedenie de transferuri

În ciuda avantajului pe care îl are în fruntea ierarhiei, CFR Cluj vrea să facă și ea câteva modificări în cadrul lotului, mai ales după ce Dan Petrescu a ales să rămână pe banca ardelenilor și să nu dea curs ofertei de a prelua echipa națională.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, finanțatorul Neluțu Varga a dezvăluit care este strategia „Bursucului” în următoarea perioadă de mercato:

„S-au liniștit lucrurile, Dan Petrescu nu pleacă nicăieri. Acum face lista de achiziții pentru la iarnă. Nu s-a pus problema de bani, de clauză de reziliere. Dan vrea să continue la CFR Cluj și să luăm un nou titlu.

Vrem să-i aducem jucătorii pe care-i dorește cât mai repede, ca să-i aibă în cantonamentul din Spania. Nu vor fi doar veniri, avem făcută și lista de plecări, iar pe ea sunt în acest moment 12 jucători”, a declarat Neluțu Varga.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla și la Dinamo, care se află într-o situație critică. Roș-albii sunt la nouă puncte de salvarea directă și vor dori cel mai probabil să refacă lotul înainte de restartul Ligii 1, mai ales că, pe banca tehnică va sta un nou tehnician. Flavius Stoican l-a înlocuit pe Mircea Rednic, după ultima înfrângere, scor 0-2, cu Farul.

  • 489 de fotbaliști sunt acum în Liga 1, dintre care 161 de jucători străini
  • 196,94 milioane de euro este valoarea totală a fotbaliștilor din campionatul României
ADVERTISEMENT