Sport

“Perla” lui Real Madrid, statistici horror la eliminarea Braziliei de la Copa America 2024! A dat o singură pasă în 90 de minute!

Endrick este brazilianul pe care Real Madrid a dat 47 de milioane de euro și pe care speră să îl transforme într-o perlă. Însă, după Copa America impresia este alta.
07.07.2024 | 21:36
Perla lui Real Madrid statistici horror la eliminarea Braziliei de la Copa America 2024 A dat o singura pasa in 90 de minute
Jucătorul lui Real Madrid, Endrick, la naționala Braziliei. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Brazilia a fost eliminată de Uruguay la Copa America după loviturile de departajare. Pe lângă acest lucru, un alt aspect negativ este faptul că brazilianul de 47 de milioane de euro, pe care Real Madrid l-a prezentat ca fiind o viitoare “perlă”, a reușit doar o pasă în 90 de minute.

“Perlă” la Real Madrid sau “marea păcăleală”?

Sintagma “perlă” la Real Madrid sau “marea păcăleală” a apărut imediat după meciul dezastruos făcut de Endrick (17 ani). Atacantul fiind unul dintre cei mai promițători tineri jucători din acest moment. Brazilianul cumpărat de madrileni cu 47 de milioane de euro a reușit doar o pasă în cele 90 de minute.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a ajuns până în sferturi, Brazilia nu a arătat fotbalul cu care ne-a obișnuit de-a lungul anilor. Grupul nu este unul foarte bine închegat, este unul tânăr, fără prea multă experiență. Totodată, în acest moment Selecao nu mai are nici calitatea de la începutul anilor 2000. Nici măcar pe cea a echipei care a câștigat Copa America în 2019.

Așadar, un puști, care nu a împlinit nici măcar 18 ani, nu poate fi tras în totalitate la răspundere de prestația sa într-un joc de echipă. Deoarece nici evoluțiile colegilor săi nu au trecut cu mult de nota 6. Acesta fiind un calificativ mediocru pentru un fotbalist în cadrul unui meci. Asta înseamnă că niciun brazilian nu a reușit să facă lucruri importante sau să adune măcar un număr mare de pase reușite.

ADVERTISEMENT

O singură pasă în 90 de minute pentru brazilianul de 47 de milioane

O platformă celebră, care se ocupă cu analizarea tuturor statisticilor și a performanțelor unui sportiv în timpul unei partide, a redat faptul că Endrick a reușit doar o pasă în cele 90 de minute. Este vorba de lovitura de start a duelului cu Uruguay. Fiind singura pasă reușită din cele 5 încercări avute în timpul meciului.

În urma acestui lucru, au apărut și primele comentarii care fac referire la brazilianul de 47 de milioane: “Faceți mișto de mine?”, “E absolut oribil”, “Cum e posibil așa ceva?”, “Ce naiba a făcut omul ăsta pe teren?”.

ADVERTISEMENT

Este drept că Endrick nu a avut reușite foarte bune. Dar trebuie analizat întregul joc al brazilienilor care a lăsat de dorit. Un astfel de jucător, care la 17 ani are grijă de familia sa, își investește banii într-un mod inteligent, de viitor, care are o relație stabilă și bazată pe principii sănătoase și care își croiește un drum în viață bazat pe muncă și dăruire, nu poate să fie o păcăleală pentru Real Madrid sau pentru fotbalul de cel mai înalt nivel. Nu în acest moment.

“Vom munci să ducem Brazilia la Cupa Mondială”

La vârsta aceasta, cu multă presiune deja, Endrick reușește să rămână calm și să trateze fiecare moment dificil cu capul sus. Înainte de a părăsi Copa America 2024, brazilianul de 17 ani a mărturisit că această echipă a Braziliei are ambiții mari.

ADVERTISEMENT

“Vrem să ducem Brazilia pe primul loc. Vom continua să muncim și să ne pregătim pentru Cupa Mondială. Știu că este foarte dificil în acest moment, dar sper că vom avea sprijinul tuturor brazilienilor”, a declarat Endrick după meciul cu Uruguay.

ADVERTISEMENT