News

Perle ale elevilor la Evaluarea Națională 2022. Ce a corectat un profesor din Vaslui: ”O vițică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă”

Perle ale elevilor buzoieni la Evaluarea Națională 2022. Cum a stârnit o lucrare hohote de râs. Copilul a povestit ce a pățit tatăl său după ce s-a întors de la cârciuma din sat
19.06.2022 | 11:17
Perle ale elevilor la Evaluarea Nationala 2022 Ce a corectat un profesor din Vaslui O vitica lingea cu patos talpile tatalui meu abia sosit de la crasma
Perle ale elevilor la Evaluarea Națională 2022 corectate de un profesor din Vaslui. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au apărut deja mai multe perle ale elevilor la Evaluarea Națională 2022. Pentru că, așa cum deja ne-am obișnuit, nu există examen în care micuții să nu-și dea cu stângul în dreptul.

Perle ale elevilor vasluieni la Evaluarea Națională 2022

Cu toate acestea, profesorii spun că gafele pe care copiii le-au făcut reprezintă, mai degrabă, dovezi ale originalității acestora.

ADVERTISEMENT

Trebuie spus că, anul acesta, profesorii din Vaslui au corectat tezele de la Evaluare Națională ale elevilor din Buzău. Nu a ieșit rău, spun cadrele didactice. Per total, elevii și-au dat silința să ia note bune, au notat și jurnaliștii de la Vremea Nouă.

Doar că, n-au lipsit nici așa-numitele perle. Profesorii zâmbesc și au transmis că sunt dovezi ale originalității în gândire și rodul strădaniei copiilor de a face o teză cât mai bună.

ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, însă unul dintre profesorii corectori a remarcat o frază cu totul deosebită: „A doua zi de dimineață, o vițică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă”.

E concurat însă puternic de un alt copil care a notat: „Până și o broască se uita la noi și zâmbea”. Când a venit vorba despre asocieri, unii elevi n-au stat o clipă pe gânduri.

ADVERTISEMENT

“Asociez textul „Toate pânzele sus!” cu „Amintiri din copilărie” de Mihai Eminescu. Ambele prezintă fel de fel de lucruri…!”, a scris o elevă.

Un alt copil a scris la fel de hotărât: “Asociez textul literar „Toate pânzele sus!” cu filmul „Pirații din Caraibe”

ADVERTISEMENT