Perle BAC 2017. De râs sau de plâns? “Eul liric este trist şi pare să aibă boli nesfârşite, căzând într-o noapte adâncă şi rece!”

Perle BAC 2017. Niciun examen major în România fără gafe de ţinut minte. Proba de limba română de la BAC 2017 a scos la iveală noi perle de senzaţie. Absolvenţii de liceu care au susţinut...
28.06.2017 | 00:08
Perle BAC 2017 De ras sau de plans  Eul liric este trist si pare sa aiba boli nesfarsite cazand intro noapte adanca si rece

Perle BAC 2017. Niciun examen major în România fără gafe de ţinut minte. Proba de limba română de la BAC 2017 a scos la iveală noi perle de senzaţie. Absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat au dat frâu liber imaginaţiei şi în acest an, în cazul în care nu au stăpânit prea bine un subiect. Profesorii care au corectat lucrări la Limba şi literatura română au avut motive de amuzament şi de data aceasta.

Subiectele la Limba şi Literatura Română a Bacalaureatului au pus la încercare imaginaţia elevilor şi în acest an. Perlele candidaţilor la BAC 2017 au stârnit şi în acest an amuzamentul corectorilor, dar şi îngrijorare.  Perlele de la bacalaureat au apărut deja, cu toate că încă nu au fost corectate toate lucrările.

Perle BAC 2017. Iată o parte din câteva dintre „perlele” culese de profesorii de limba română din lucrările elevilor:

,,Poetul zice că sufletul său seamănă cu un nufăr pe ape, iar gândul lui pluteşte ca valu’ şi apoi s-a sfârşit cu amândoi!”

“Eul liric aşteată răbdător, dar ea nu este nicăieri şi atunci el îi aude numai glasul, care îi închide pleoapele”.

“Eul liric este trist şi pare să aibă boli nesfârşite, căzând într-o noapte adâncă şi rece!”.

,,Eul liric este supărat că are aşa un suflet ca nufărul ce intră în ape şi nu mai iese. De departe, de aproape, totul s-a sfârşit şi nufărul a pierit!”

Perle BAC 2017. Ca în fiecare an, perlele unora dintre candidaţi îi lasă cu gura căscată pe profesorii corectori. Dascălii au însă şi o explicaţie: subiectele sunt atât de învechite încât elevii le-au învăţat mecanic.

Perle BAC 2017. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

La proba de limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele în maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană sau croată.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Citeşte şi Perle de la Evaluarea Naţională 2017: „Textul nu are titlu, nici autor, crecă a fost scris de vreo ziaristă care se plictisea“

Tags: