News

Perle la BAC 2022, la română: “Personalităţile care mă impresionează pe mine sunt cântăreţii de top şi fotbaliştii din Liga I”

Elevii din România nu au ratat șansa nici în 2022 să rămână în istorie cu diverse perle, spre amuzamentul unora, dar spre disperarea profesorilor. Sistemul de învățământ suferă.
21.06.2022 | 20:56
Perle la BAC 2022 la romana Personalitatile care ma impresioneaza pe mine sunt cantaretii de top si fotbalistii din Liga I
Perle la Bacalaureat 2022, limba română. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tinerii par să nu fi înțeles anumite întrebări și au răspuns pe lângă subiect, deși unele răspunsuri pot să pară amuzante pentru unii.

Perle la Bacalaureat 2022, proba la limba română

”Personajele lui Caragiale au nume simpatice. Trahanache e făcut din cocă moale şi Tipătescu care merge tipa-tipa şi Caţavencu care turuie ca o moară stricată”, a încercat să explice un elev, devenind fără voia sa un adevărat poet.

ADVERTISEMENT

Particularităţile unei comedii sunt multe: piesa te face să râzi, are dialoguri sănătoase şi critică politicienii venoşi”, a scris un altul, gândindu-se probabil la cuvântul venal, potrivit Observatornews.ro.

  • venal, venală adjectiv, livresc. 1. Care este lipsit de scrupule, care face orice lucru (reprobabil) pentru bani. Care este lipsit de scrupule și se pretează la mituire. sinonime: corupt coruptibil imoral
  • venos, venoasă adjectiv. 1. Care aparține venei (1.), privitor la venă, care se face prin venă, circulă prin venă sau se află în regiunea venelor.
ADVERTISEMENT

Un alt elev a fost sincer atunci când le-a transmis profesorilor cine sunt personalitățile care-i ghidează viața: ”Personalităţile care mă impresionează pe mine sunt cântăreţii de top şi fotbaliştii din liga I”.

Un alt elev a dat un răspuns bizar atunci când a fost întrebat dacă întâlnirea cu o personalitate i-ar produce emoții.

ADVERTISEMENT

”Personalitățile înseamnă oameni care au făcut lucruri mari în viaţă şi acum sunt morți. Nu ai emoții cu morți”, a explicat, mândru, elevul.

Concluzia profesorilor a fost tristă. ”Copiii nu stiu ce înseamnă personalitate”, a explicat profesorul Florina Rogalski, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Totodată, elevii au mari probleme de scriere, lucru vizibil după proba de la Bacalaureat.

”Ei ar trebui sa facă gramatică din clasa I pana in clasa a douasprezecea. In patru ani de liceu uita complet gramatica, si atunci enunturile sunt anacolutice. Frazele nu au legatura de continut intre ele”, a completat Florina Rogalski.

Peste 40.000 de elevi au spus pas examenului de Bac sesiunea de vară 2022, iar alți 3472 au absentat de la examen, semn că școala nu mai reprezintă o prioritate pentru mulți elevi. Semnalul îngrijorător a fost transmis de ministrul Sorin Cîmpeanu, care a explicat că închiderea școlilor pe timp de pandemie a îndepărtat elevii de învățământ.

ADVERTISEMENT