Fotbal international

Ajax este echipa momentului în fotbalul european! Faceți cunoștință cu jucătorii care au eliminat Real Madrid și Juventus

17.04.2019 | 00:05
Ajax este echipa momentului in fotbalul european Faceti cunostinta cu jucatorii care au eliminat Real Madrid si Juventus

UPPDATE / Puștii lui Ajax au reușit o nouă victorie mare în Liga Campionilor, eliminând Juventus în dublă manșă, după 1-1 la Amsterdam și 2-1 la Torino. De Ligt (19 ani) a devenit cel mai tânăr marcator olandez în fazele superioare din Champions League în ultimii 23 de ani!

Victoria senzaţională a “lăncierilor” pe Santiago Bernabeu, 4-1 cu Real Madrid, şi calificarea în sferturile Ligii Campionilor nu este rodul întâmplării. De ani buni, olandezii au construit, cu migală, o nouă echipă de vis. Cine sunt cei 5 fotbalişti fabuloşi pe care Ajax va încasa sute de milioane de euro din viitoare transferuri. Pentru mulţi, numele lor nu spuneau mare lucru: Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Nicolas Tagliafico, David Neres şi Donny van de Beek.

Cine sunt cei 5 fotbalişti fabuloşi pe care Ajax va încasa sute de milioane de euro! De Jong, cumpărat deja de Barca

Primul pe lista de export a celor din Amsterdam este Frenkie de Jong. Fiul fostului jucător de la PSV, John de Jong, a fost vânat de FC Barcelona şi PSG. Cele două super-puteri ale fotbalului mondial au dus o luptă crâncenă pentru serviciile mijlocaşului. Într-un final, catalanii au dat lovitura şi au obţinut semnătura puştiului de 21 de ani!

Transferul s-a realizat pentru 86 de milioane de euro, un record all-time pentru Ajax şi pentru fotbalul olandez. Mijlocaşul zburător a fost convins de Barcelona să vină pe Nou Camp după ce însuşi preşedintele Bartomeu s-a deplasat la Amsterdam pentru a discuta personal cu jucătorul.

Frenkie de Jong
Frenkie de Jong a fost transferat deja de FC Barcelona

De Ligt, căpitanul fantastic, şi Tagliafico, uimitorul argentinian

Următorul în lista pretendentelor la nivel planetar este Matthijs de Ligt. Fundaşul central de numai 19 ani a ajuns căpitanul echipei, o onoare ce a avut-o cândva şi Cristi Chivu, iar echipele de top bat la uşa sa. De Ligt a fost dorit de Barcelona la pachet cu De Jong, dar interesul catalanilor a scăzut din pricina preţului uriaş cerut de olandezi: minimum 80 de milioane de euro.

Suma nu este considerată prea mare de alte formaţii uriaşe ale Europei. Juventus Torino şi Bayern Munchen au negociat deja cu reprezentanţii fotbalistului, iar în ultimele zile au apărut informaţii conform cărora chiar Real Madrid este dispusă să achite banii pe care Ajax îi doreşte pentru puştiul fenomenal din centrul apărării.

Matthijs de Ligt
Matthijs de Ligt ar putea ajunge chiar la Real Madrid

O altă afacere extrem de profitabilă pentru lăncieri se poate dovedi în această vară şi Nicolas Tagliafico. Transferat în 2018 de la Independiente pentru numai 3,6 milioane de euro, internaţionalul argentinian ar putea semna cu Atletico Madrid. Cholo Simeone l-a pus în fruntea listei de transferuri şi este gata să achite 35 de milioane de euro pentru fundaşul stânga care impresionează prin soliditate defensivă şi prin urcările sale spectaculoase în ofensivă!

Nicolas Tagliafico
Nicolas Tagliafico se află pe lista lui Diego Simeone pentru un transfer la Atletico Madrid

Metronomul De Beek şi magicianul Neres

La fel ca şi Frenkie de Jong, Donny van de Beek este unul dintre mijlocaşi de senzaţie pe care Olanda se va baza în următorul deceniu. Crescut în Academia Ajax, De Beek a trecut pe la toate categoriile de vârstă ale grupării din Amsterdam. La 21 de ani, cota sa a explodat, iar echipe mari din Anglia sunt dispuse să plătească peste 50 de milioane de euro pentru a-l transfera imediat!

Donny van de Beek
Donny van de Beek are viitorul asigurat, fiind dorit în Premier League

Dacă De Beek este creaţia laboratului Ajax, brazilianul David Neres este descoperirea departamentului de scouting din zona Americii de Sud. Ajax a plătit o sumă uriaşă, ţinând cont de politica echipei, pentru a-l transfera pe Neres de la Sao Paulo: 15 milioane de euro!

David Neres
Brazilianul David Neres este noua senzaţie ofensivă a lui Ajax

Venit în 2017 în Olanda, internaţionalul U 20 brazilian a avut ceva probleme de adaptare, dar când şi-a intrat în ritm a devenit o ţintă de transfer pentru numeroase cluburi importante. Dortmund şi Tottenham au oferit câte 30 de milioane de euro în vara anului trecut, dar Ajax a refuzat ofertele, iar acum preţul este de minimum 50 de milioane de euro!