News

Tânărul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, pus în libertate. Update

29.03.2021 | 19:20
Tanarul care a amenintato cu moartea pe actrita Maia Morgenstern pus in libertate Update
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au aplicat prima reținere în cazul amenințărilor cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern. Parchetul a anunțat luni, 29 martie, că a fost identificată și reținută o persoană care i-a trimis amenințări cu moartea cunoscutei artiste.


Tânărul care a amenințat-o pe actrița Maia Morgenstern, pus în libertate de procuror

UPDATE, ora 19:20 / Decizie surprinzătoare a magistraților în cazul amenințărilor cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 25 de ani, care a amenințat-o pe artistă şi i-a transmis mesaje antisemite, urmează să fie cercetat în libertate. În primă fază, acesta fusese reținut, însă procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a decis să-l plaseze pe tânăr sub control judiciar, anunță Știripesurse.


Știrea inițială, ora 16:33 / Persoana ajunsă după gratii pentru cel puțin 24 de ore este un tânăr de 25 de ani din Capitală. Acesta a fost reținut pentru infracțiunea de amenințare. Parchetul mai precizează că acest dosar a fost declinat către Parchetul Judecătoriei Sectorului 3.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, potrivit G4Media, un echipaj de poliție, însoțit de mama tânărului, a ajuns la domiciliul suspectului pentru a ridica echipamentul informatic folosit în trimiterea amenințărilor.

Persoana acuzată că a amenințat-o pe Maia Morgenstern, reținută

Procurorii au anunțat, luni, că a fost identificată și reținută persoana care i-a trimis amenințări cu moartea actriței Maia Morgenstern, pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, un bărbat de 25 ani din Capitală, care ar avea afecțiuni psihice, a fost reținut de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 în cazul amenințărilor cu moartea transmise actriței.

”La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea şi cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern a anunțat sâmbătă că a primit amenințări cu moartea

Sâmbătă, 27 martie, Maia Morgenstern a anunțat că a fost amenințată cu moartea prin intermediul unui mail. Mesajul nu a fost primit în mod direct de ea, ci de reprezentanții Teatrului Evreiesc, însă amenințările o vizează pe cunoscuta actriță.

Mesajul de amenințare este semnat ”din partea partidului AUR”. Ulterior, reprezentanții formațiunii Alianța pentru Unirea Românilor au spus că este vorba de ”o înscenare” şi că sunt alături de Maia Morgenstern pe care o asigură de întreaga considerație.

”Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român (…).

Suntem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporului evreu. Sus să avem inimile”, se arată în comunicatul transmis de George Simion, co-președintele AUR.

ADVERTISEMENT