News

Persoanele asimptomatice ar putea părăsi mai repede spitalul. Măsuri propuse de Guvernul Orban

22.06.2020 | 15:29
Persoanele asimptomatice ar putea parasi mai repede spitalul Masuri propuse de Guvernul Orban
ADVERTISEMENT

Persoanele asimptomatice ar putea părăsi mai repede unitățile medicale în care sunt internate. Aceasta este propunerea de ultim moment a guvernanților.

La fel ca în majoritatea statelor lumii, și în România am putea asista la externări ale persoanelor încă infectate cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum, cei bolnavi de coronavirus sunt nevoiți să stea în spital până la negativarea testelor, în viitorul apropiat lucrurile s-ar putea schimba radical.

Propunere a Guvernului. Persoanele asimptomatice, externate din spital mai repede

La această măsură radicală din punct de vedere medical lucrează o comisie științifică anti-Covid. Aceasta propune ca persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus să nu mai stea în spital până la negativarea a doua teste, așa cum se întâmplă în prezent.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Digi24, persoanele contaminate, dar fără simptome, ar trebui să stea în spital între opt și zece zile până a se lua o decizie medicală în funcție de simptome.

În cazul în care apar simptome de Covid-19, pacientul va rămâne în spital. În schimb, dar boala nu se va manifesta agresiv, persoane în cauză va putea pleca acasă, fără să mai aștepte cel de-al doilea test negativ.

ADVERTISEMENT

Ce spune Nelu Tătaru de propunere 

În ceea ce-l privește, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că va lua în calcul o astfel de propunere atunci când transmiterea nu va mai fi atât de mare cum e în prezent.

În paralel există o altă propunere a comisiei anti-Covid, aceea ca personalul medical asimptomatic să fie testat de două ori pe lună.

ADVERTISEMENT

În weekend, Nelu Tătaru a vorbit după bilanțul îngrijorător al infectărilor zilnice. Acesta a spuns că autoritățile încă sunt într-un moment în care pot gestiona această creștere, dar ”transmiterea comunitară devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”.

”Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.”, a spus ministrul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT