News

Persoanele asimptomatice vor fi tratate la hotel. Anunțul lui Ludovic Orban: „Pregătim această posibilitate”

21.04.2020 | 22:25
Persoanele asimptomatice vor fi tratate la hotel Anuntul lui Ludovic Orban Pregatim aceasta posibilitate
Ludovic Orban va muta asimptomaticii la hotel. Foto: Consultari PNL Klaus Iohannis Ludovic Orban, Raluca Turcan, Rares Bogdan INQUAM George Calin (2)
ADVERTISEMENT

Persoanele asimptomatice, infectate cu coronavirus, vor fi tratate în hoteluri. Același lucru e valabil și pentru persoanele cu simptome ușoare.

Asimptomaticii vor fi mutați la hotel

Conform premierului Ludovic Orban, guvernul e pregătit momentan pentru creșterea numărului de persoane care au nevoie de internare la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

România se apropie de 10.000 de cazuri, însă numărul de cazuri grave permite momentan sistemului medical să respire. Totuși, în condițiile în care se așteaptă la o „explozie” a numărului de cazuri din cauza Paștelui, persoanele asimptomatice sau cu simptome ușoare vor fi mutați la hotel.

„Pregătim posibilitatea tratării cetățenilor români care sunt infectați cu Covid-19 și au o simptomatologie ușoară care sunt asimptomatici în locuri de tratament de tip spațiu hotelier.

ADVERTISEMENT

Vrem să să poată să confere un anumit confort și posibilitatea unei supravegheri medicale pentru cetățenii români care sunt pozitivi, dar sunt asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară”, a declarat Orban la TVR.

În tot acest timp, Orban a dat asigurări că nu se pune problema scoaterii din familii a bătrânilor peste 65 de ani și cazarea lor, în carantină, la un hotel.

ADVERTISEMENT

Același lucru a fost explicat și de către Nelu Tătaru, deși ministrul sănătății a recunoscut că a luat în considerare acest scenariu dacă anumite persoane i-ar fi cerut în mod expres să fie mutați la hotel pentru a-și proteja familiile.

 „Am văzut că ar fi fost propunerea mea să ducem în spații persoane peste 65 de ani, nu. Ne gândim doar ca cei asimptomatici și fără simptome să treacă într-o zonă tampon, doar ca să nu afecteze pe nimeni.

ADVERTISEMENT

Nu ne-am gândit să mutăm persoanele de 65 de ani din casă. Ne gândim să putem evalua situația”, a punctat Tătaru.

ADVERTISEMENT