ADVERTISEMENT
News

Persoanele care au primit a doua doză de vaccin nu mai intră în carantină la sosirea în România

Autor: Flaviu Popa | 18.01.2021 | 20:31
Persoanele care au primit a doua doză de vaccin nu mai intră în carantină la sosirea în România
Persoanele care sunt vaccinate a doua oară scapă de carantină. Foto: Hepta

Persoanele care au primit și a doua doză de vaccin (doza de rapel) nu vor mai intra în carantină la sosirea în România.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se va întâmpla dacă au trecut cel puțin 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză, conform unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de urgență.

Regimul se va aplica și în cazul persoanei care e contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu doza de rapel.

A doua doză de vaccin îi scutește pe oameni de carantinare

Mai mult, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca persoanele care sunt contact direct cu un pacient infectat cu Covid-19 pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă vor efectuat un test în a 8-a zi.

ADVERTISEMENT

Desigur, rezultatul testului trebuie să fie negativ și aceștia să nu prezinte simptomatologie specifică infectării cu Covid-19.

Vor fi, de asemenea, exceptați de la carantină cei care vin din Marea Britanie, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării cu Covid-19, dar nu mai mult de 90 de zile din acel moment, conform Digi 24.

Regulamentul s-a schimbat și pentru persoanele care intră în România din Irlanda de Nord, la fel ca și cele din Marea Britanie, în sensul că poate fi analizată suspendarea temporară a carantinării, pentru situații deosebite ce vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces.

ADVERTISEMENT

Tot aici sunt incluse și deplasările pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare.

Mai mult, persoanele care vin din Marea Britanie vor fi exceptate de la carantinare dacă sunt în perioada de 14-90 de zile de la confirmarea infectării, deci nu trebuie să prezinte rezultatul testului Covid-19 la intrarea în România.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!