Life

Persoanele care nu au voie să bea mai mult de două cești de cafea de zi. Dezvăluirea doctorului Mihai Niculescu

Oamenii care nu trebuie să consume mai mult de două cești de cafea zilnic. Declarațiile făcute de medicul Mihai Niculescu.
27.05.2024 | 18:40
Persoanele care nu au voie sa bea mai mult de doua cesti de cafea de zi Dezvaluirea doctorului Mihai Niculescu
Oamenii care nu trebuie să consume mai mult de două cești de cafea zilnic. Declarațiile făcute de medicul Mihai Niculescu. Sursa foto: captură video Youtube / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Persoanele care nu au voie să bea mai mult de două cești de cafea pe zi. Dezvăluirea doctorului Mihai Niculescu. Specialistul, supranumit Părintele nutriției, trage un semnal de alarmă asupra acestei băuturi.

Oamenii care nu trebuie să consume mai mult de două cești de cafea zilnic. Declarațiile făcute de medicul Mihai Niculescu

Oamenii care nu trebuie să consume mai mult de două cești de cafea zilnic. Declarațiile făcute de medicul Mihai Niculescu. Expertul a explicat care este motivul pentru care nu este bine să se depășească această doză.

ADVERTISEMENT

Doctorul a dezvăluit în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene că există anumite persoane care pot avea probleme medicale dacă beau această băutură într-o cantitate mare, precizând că totul ține de structura genetică.

„Există destui indivizi cu o anumită structură genetică, gene modificate într-un anumit fel, cărora consumul de cafea, peste o anumită doză, să zicem două cești pe zi, le crește riscul de infarct miocardic, de alte afecțiuni cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Pe când ceilalți, care nu sunt purtători ale acelor modificări, nu le prea pasă, adică pot bea cafea… Nu cunoaștem care sunt limitele”, a explicat medicul Mihai Niculescu, relatează publicația cancan.ro.

Specialistul a spus că același lucru se întâmplă și în cazul persoanelor care au intoleranță la lactoză. Aceștia nu pot bea lapte dulce, în timp ce restul, cum ar fi populațiile germanice, nordice și scandinave, au devenit tolerante.

ADVERTISEMENT

Au ajuns în această situație pentru că nu aveau altceva de mâncare, nu aveau o agricultură prea bună și au fost nevoiți să mănânce acel lapte dulce. În felul acesta s-au selectat, au rămas și au supraviețuit, susține doctorul Mihai Niculescu.

Doctorul Mihai Niculescu, adevărul despre postul intermitent și postul negru

Doctorul Mihai Niculescu a discutat în același podcast despre postul intermitent și postul negru, subliniind că ambele sunt extreme pentru unii oameni, în timp ce pentru alții nu. Nu sunt tocmai indicate pentru cei care au deja boli.

ADVERTISEMENT

„Un om care este în tratament oncologic, de cancer, e foarte dificil să spun că i-aș putea recomanda un post negru sau un post intermitent pentru că acolo există alte reacții din partea organismului, sunt alte necesități alimentare.

Pentru alții, care poate sunt deja obișnuiți și știu că le face bine, în sensul – de exemplu – al menținerii greutății – poate că ar merge, însă și aceia trebuie să se preocupe să-și ia necesarul de micronutrienți”, a mai spus Mihai Niculescu, pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: