ADVERTISEMENT
News

Persoanele cu diabet se pot vaccina împotriva Covid? Răspunsul Ministerului Sănătății

Autor: Flaviu Popa | 09.02.2021 | 12:26
Persoanele cu diabet se pot vaccina împotriva Covid? Răspunsul Ministerului Sănătății
Anunț important al Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a răspuns oficial acelor persoane care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet, în plină campanie de vaccinare anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ministerului au anunțat că toți bolnavii de diabet se pot vaccina chiar în această perioadă, în etapa a II-a a vaccinării, dacă doresc.

Vaccinarea anti-Covid este recomandată acestor persoane din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a Covid-19 în caz de infectare.

ADVERTISEMENT

Persoanele bolnave de diabet trebuie să se vaccineze

Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet. Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienții cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii.Pacienții cu diabet au fost incluși în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranță.

ADVERTISEMENT

În primele 48 de ore după vaccinare, este recomandat ca pacienții cu diabet să își monitorizeze cu atenție glicemia și să se hidrateze adecvat”, a transmis Ministerul Sănătății.

Se pot vaccina anti-Covid?
Se pot vaccina anti-Covid?

Ministrul a citat surse oficiale precum The Lancet, diabets.org.uk sau broșura Ministerului Sănătății referitoare la vaccinarea anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Reacțiile la anunțul de pe Facebook al ministerului sunt violente, cei mai mulți oameni reproșându-le autorităților că nu au cu ce se vaccina. „S-ar vaccina și persoanele cu diabet dar nu au cu ce”, a scris Marian Răzvan, fiind completat de Ioana Tudan Zeicu: „Daca nu ar fi imposibil să-și facă o programare în România, s-ar putea vaccina”. „Dacă registrul pacienților cronici ar fi actualizat și s-ar putea înscrie, s-ar vaccina”, a transmis și Aniela Popescu.

România și-a propus să vaccineze 10.6 milioane de oameni până în septembrie, însă în actualul ritm de vaccinare experții vorbesc despre finele anului 2022 până va fi vaccinată populația. Noile tulpini ale SARS-CoV-2 precum și problemele de distribuție ale vaccinului vor îngreuna, cu siguranță, misiunea României de a scăpa de pandemie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!