News

Persoanele cu schemă completă de vaccinare nu mai intră în carantină după contactul cu un bolnav, afirmă șefa DSP București

Oamenii cu schemă completă de vaccinare nu mai sunt considerați contacți direcți ai unei persoane confirmate cu COVID-19.
24.09.2021 | 09:10
Persoanele cu schema completa de vaccinare nu mai intra in carantina dupa contactul cu un bolnav afirma sefa DSP Bucuresti
ADVERTISEMENT

Cei care s-au vaccinat cu schemă completă nu mai sunt considerați a fi contacți direcți ai persoanelor care au fost confirmate cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de șefa Direcției de Sănătate Publică din București.

Șefa DSP: Persoanele cu schemă completă de vaccinare nu mai intră în carantină

Acest lucru înseamnă că aceste persoane, cele imunizate, nu mai trebuie nici să stea în carantină după ce au intrat în contact cu un bolnav, așa cum se întâmpla până acum în asemenea cazuri.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre persoanele care s-au imunizat de cel puțin zece zile înainte să ia contact cu un bolnav de COVID-19.

De asemenea, dr. Oana Nicolescu a precizat și că măsura carantinării este stabilită de Direcția de Sănătate Publică din București, după ce se realizează o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

”Persoanele vaccinate cu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv şi pentru acestea nu va fi instituită măsura carantinării.

Contacţii direcţi pentru care se instituie măsura carantinării sunt stabiliţi de către DSP în urma anchetei epidemiologice”, a declarat dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti, pentru News.ro.

ADVERTISEMENT

DSP îi va suna pe bolnavii de COVID, după ce laboratorul confirmă infectarea în Corona forms

Totodată, aceasta a precizat și care este procedura în cazul bolnavilor infectați cu coronavirus. Aceștia nu mai trebuie să sune la DSP, ci instituția va face acest lucru.

Noua măsură este luată după ce laboratorul care a făcut testul respectiv introduce rezultatul în aplicaţia Corona forms, iar de acolo DSP știe exact despre ce caz este vorba.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Direcția de Sănătate Publică va demara o anchetă epidemiologică.

Șefa DSP a mai vorbit și despre faptul că numărul angajaților din call center este unul mic și de asta durează mult până oamenii primesc un răspuns.

dr. Oana Nicolescu a precizat și care este numărul de angajați de la instituția pe care o conduce: este vorba despre 225 de persoane. De joi, acestora li s-au alăturat 32 de medici rezidenți.

“DSP Bucureşti are un număr de 225 de angajaţi şi lucrează în prezent cu 185 de persoane detaşate sau delegate din alte instituţii la care s-au alăturat 32 medici rezidenţi din 23 septembrie, pentru operaţionalizarea Centrului de comunicare, analiză şi coordonare epidemiologică COVID-19”, a informat șefa DSP București.

ADVERTISEMENT