News

Persoanele defavorizate vor primi gratuit măști de protecție. Proiectul de OUG pus pe agenda Guvernului

21.05.2020 | 18:09
Persoanele defavorizate vor primi gratuit masti de protectie Proiectul de OUG pus pe agenda Guvernului
Ludovic Orban anunță creșterea pensiilor în România. Când va fi anunțat procentul de mărire Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului prin care persoanele și familiile defavorizate vor primi măști de protecție a fost inclus, la propunerea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pe ordinea de zi a ședinței de joi a cabinetului Orban.

Măști de protecție în valoare de 150 de milioane de lei

Vă rog să trecem pe lista suplimentară ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţile publice locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului”, a cerut Nelu Tătaru la începutul ședinței.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a precizat că programul va fi finanțat prin suplimentarea Ministerului Sănătății cu 150.000.000 de lei.

Ludovic Orban a anunțat, vineri seara, cine va beneficia de măști de protecție gratuite.

statul român va asigura în mod gratuit măștile pentru persoanele care sunt în pragul sărăciei, în timp ce restul populației va trebui să și le cumpere.

ADVERTISEMENT

Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni vor trebui să îşi achiziţioneze măşti”, a declarat Ludovic Orban, la Antena 3.

Premierul a mai spus că măsurile de protecție adoptate până acum vor începe să fie ridicate gradual, începând din 15 mai, tocmai din acest motiv statul va furniza măști de protecție gratuite către cei defavorizați.

ADVERTISEMENT