News

Persoanele în vârstă ar putea fi izolate până la sfârşitul anului. Anunțul oficial al Comisiei Europene

12.04.2020 | 11:13
Persoanele in varsta ar putea fi izolate pana la sfarsitul anului Anuntul oficial al Comisiei Europene
ADVERTISEMENT

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că persoanele în vârstă ar putea fi izolate până la sfârşitul anului pentru a fi protejate de coronavirus.

Persoanele în vârstă ar putea fi izolate până la sfârşitul anului

Persoanele în vârstă reprezintă categoria cea mai afectată de noul tip de coronavirus, iar Comisia Europeană se gândește la noi măsuri restrictive asttfel că bătrânii ar putea fi izolați până la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT

”Fără un vaccin, trebuie să limităm cât mai mult contactul cu persoanele în vârstă. Ştiu că este dificil şi că izolarea este o povară, dar este o problemă de viaţă şi de moarte, trebuie să rămânem disciplinaţi şi să avem răbdare”, a declarat Ursula von der Leyen pentru Bild.

Conform Mediafax, şefa Comisiei Europene a mai spus că speră că un laborator european va dezvolta un vaccin împotriva noului tip de coronavirus până la sfârşitul anului.

ADVERTISEMENT

Patru țări europene au relaxat măsurile restrictive

”Copiii şi tinerii se vor bucura de mai multă libertate de mişcare mai devreme decât persoanele în vârstă şi cei cu condiţii medicale preexistente”, a explicat Ursula von der Leyen.

Șefa Comisiei Europenea mai adăugat că pentru a se asigura că oamenii pot fi vaccinaţi rapid, autorităţile sunt deja în discuţii cu producătorii de vaccinuri pentru a se pregăti pentru o producţie la scară mondială.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, patru țări europene, Cehiaa, Austria, Danemarca și Norvegia, au decis la 11 aprilie să relaxeze momentan măsurile restrictive impuse populației. Asta, în timp ce România se gândește la noi Ordonanțe Militare care să impună restricții oamenilor

În acest moment, în România, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nu au voie să părăsească locuința decât între orele 11:00 și 13:00 pentru a merge să-și facă aprovizionarea cu produse alimentare sau farmaceutice.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, sute de oameni s-au îmbulzit în Piața Obor pentru a-și cumpăra alimente pentru sărbători, fiind necesară intervenția Jandarmeriei pentru a se respecta ordinele impuse de autorități.

ADVERTISEMENT