Sport

Persoanele nevaccinate au primit interzis pe stadioane! Anunțul momentului făcut de CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a înăsprit condițiile în care spectatorii pot participa la competițiile sportive.
30.09.2021 | 23:41
Persoanele nevaccinate au primit interzis pe stadioane Anuntul momentului facut de CNSU
ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, în România, astfel că CNSU a emis noi condiții în care suporterii vor putea pătrunde pe stadioane.

Persoanele nevaccinate au interzis pe stadioane

CNSU a decis ca desfășurarea competițiilor sportive să poată fi realizată doar în intervalul orar 5:00-24:00. În plus, suporterii vor putea ocupa până la 50% din capaciatea stadioanelor.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare schimbare privește condițiile în care suporterii vor putea intra pe stadioane. Concret, pe stadioane vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni.

Noile prevederi vor fi aplicate doar în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 6/1000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

„Art.4 – (1) Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, astfel: 

– a) desfășurarea competițiilor sportive organizate în spații închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2 și sunt asigurate măsuri pentru purtarea măștii de protecție precum și o distanță de minimum 1 metru între spectatori”, informează CNSU.

ADVERTISEMENT

Noile prevederi vizează și accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, respectiv locuri de joacă. Pot intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele șase luni.

Evenimentele private, cum ar fi nunțile botezurile sau mesele festive, pot fi organizate în intervalul orar 5:00-24:00, cu participarea persoanelor până la 50% din capaciatea maximă a spațiului, însă nu mai mult de 200 de persoane. În plus, participanții vor trebui să fie vaccinați sau trecuți prin boală.

ADVERTISEMENT

Derby-ul FC U Craiova – Universitatea Craiova, afectat de noile prevederi

Joi, rata de infectare cu COVID-19 a crescut la 6,22 în Craiova. Astfel că, marele derby dintre FC U Craiova și Universitatea Craiova, din acest weekend, se va desfășura ținând cont de noile prevederi emise de CNSU.

Partida FC U Craiova – Universitatea Craiova se va juca duminică, de la ora 21:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT