News

Persoanele nevaccinate nu mai pot intra în biserici fără test negativ. Măsura, luată în Grecia

Pentru a stopa explozia infecțiilor cu Covid-19, Grecia introduce noi măsuri dure în pandemie. Astfel, persoanele nevaccinate nu vor mai putea merge în biserici decât dacă prezintă un test negativ.
19.11.2021 | 09:03
Persoanele nevaccinate nu mai pot intra in biserici fara test negativ Masura luata in Grecia
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că și-a vaccinate cu schema completă peste 60% din populație, Grecia se confruntă cu cea mai dificilă perioadă a pandemie din punct de vedere al infecțiilor.

Numărul cazurilor noi a atins noi recorduri în ultimele zile, când s-a trecut frecvent de 7.000 – 8.000 de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

Pentru a stopa extinderea infectărilor, Guvernul de la Atena a decis să introducă măsuri dure pentru persoanele nevaccinate anti-Covid.

Persoanele nevaccinate din Grecia nu mai pot intra în bisericii fără test negativ

Grecia este o nouă țară din Uniunea Europeană care decide să impună mai multe restricții contra celor nevaccinați anti-Covid, după creșterea numărului de infecții în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Într-o ieșire televizată, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat că, de luni, persoanele nevaccinate vor mai avea accesul în spațiile interioare, precum restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar și dacă se testează negativ pentru Covid-19.

Până în prezent, în Grecia, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţii închise pe baza unui test negativ.

ADVERTISEMENT

Măsura îi va afecta parțial și pe credincioșii eleni. Enoriașii nevaccinați vor avea interdicție la a mai asista la slujbe dacă nu prezintă un test negativ.

”Aceasta este într-adevăr o pandemie a celor nevaccinați. Grecia deplânge pierderi de vieți omenești, deoarece pur și simplu nu are ratele de vaccinare ale altor țări europene”, a spus Mitsotakis.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii noiembrie, guvernul a impus restricții severe cetățenilor nevaccinați, dar le-a permis accesul la majoritatea serviciilor, cu condiția să fie testați negativ.

Premierul grec a spus că va propune Comisiei Europene să facă din această regulă a restricțiilor pentru nevaccinați un standard la nivelul UE.

  • 30 de zile va fi valabilă această restricție pentru nevaccinații din Grecia.

Grecia, explozie de cazuri în ultimele zile

De la sfârșitul lunii octombrie, numărul infecțiilor a continuat să crească accelerat în Grecia, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 8.617 pe 9 noiembrie.

”Cei care încă ezită să se vaccineze ar gândi diferit dacă ar auzi ce au experimentat cei nevaccinati care s-au îmbolnăvit în unitățile de terapie intensivă”, a spus Mitsotakis.

Până acum, Grecia a vaccinat complet aproximativ 62% din populația sa de aproximativ 11 milioane de oameni. Autoritățile sperau la o rată de aproximativ 70% înainte de debutul iernii.

Austria, Germania, Slovacia și Cehia sunt alte țări din UE care au limitat accesul la mai multe activități publice pentru cei nevaccinați, în această săptămână.

ADVERTISEMENT