News

Persoanele peste 65 de ani, două intervale orare în care pot ieși din case. Anunț oficial făcut de Klaus Iohannis

27.04.2020 | 14:42
Persoanele peste 65 de ani doua intervale orare in care pot iesi din case Anunt oficial facut de Klaus Iohannis
ADVERTISEMENT

Persoanele peste 65 de ani vor beneficia de două intervale orare în care pot ieși din case. Decizia se aplică chiar din acest moment și a fost anunțată de șeful statului.

Persoanele peste 65 de ani, două intervale orare în care pot ieși din case

Vă readucem aminte că, în prezent, persoanele vârstnice puteau să iasă din casă doar în intervalul orar 11-13, conform Ordonanței Militare.

ADVERTISEMENT

De altfel, multă lume s-a arătat indignată de acest program, mai ales că temperaturile au crescut în ultima perioadă și vârstnicii puteau să aibă probleme.

Anunț oficial făcut de Klaus Iohannis

Tocmai pe acest fapt s-a bazat și Klaus Iohannis care a anunțat că „vremea se încălzește”, și începând de luni, bătrânii își pot părăsi locuințele în două intervale zilnice.

ADVERTISEMENT

O pot face între 7 și 11 dimineața, dar și de la 19 la 22 seara, în funcție de cum dorește fiecare.

„A doua temă se referă la persoanele peste 65 de ani. Având în vedere că vremea se încălzește, că intervalul stabilit a fost prea scurt, începând de azi prin ordonanță militară se schimbă programul.

ADVERTISEMENT

Persoanele peste 65 de ani vor avea la dispozitie doua intervale zilnice. De la 7 la la 11 dimineața si seara de la 19- 22 când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru mișcare”, a spus Klaus Iohannis

De asemenea, în cadrul conferinței de presă susținută după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban și miniștrii Sănătății, Internelor și Educației, președintele a anunțat că grădinițele, școlile și universitățile vor rămâne închise în acest an școlar.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor desfășura conform planului inițial, dar cu respectarea strictă a măsurilor de distanțare socială.

ADVERTISEMENT