Personalitatea umană. Cât de mult este influenţată de fricile noastre

Descoperire interesantă a specialiştilor într-unul dintre cele mai sensibile domenii. Vrei să afli tot adevărul despre personalitatea ta? Ei bine, acum ai putea să te regăseşti într-un studiu...
24.07.2017 | 10:48
Personalitatea umana Cat de mult este influentata de fricile noastre

Descoperire interesantă a specialiştilor într-unul dintre cele mai sensibile domenii. Vrei să afli tot adevărul despre personalitatea ta? Ei bine, acum ai putea să te regăseşti într-un studiu care nu s-a mai făcut până acum.Abia acum s-a aflat. Iată un top al fricilor care îţi spune adevărul despre propria personalitate. Stiai ca fricile pe care le ai pot spune foarte multe despre personalitatea ta?

Frica de sânge

Daca îţi este frică de sânge, atunci suferi de hemofobie. Persoanele cu această fobie sunt foarte calme şi au mare grijă de corpul lor.

Frica de germeni

Misofobia este afecţiunea care defineşte frica patologică de germeni, murdărie şi alte tipuri de contaminare. Persoanele care suferă de această boală se spală des pe mâini, sunt nervoase şi anxioase, le place sa păstreze o curaţenie dusă până la extreme şi nu intră foarte des în contact cu alţi oameni.

Frica de întuneric

Frica de întuneric are numele ştiinţific de nictofobie. Se manifestă prin simptome precum respiraţie scurtă, transpiraţie în exces, greţuri, senzaţie de gură uscată, tremur, palpitaţii, inabilitatea de a vorbi clar. Frica de întuneric este mai des intâlnită la copii decât la adulţi. Dar persoanele care au această fobie sunt joviali, vivace şi au o minte creativă.

Frica de scena

Frica de a vorbi în public este denumită glosofobie şi afectează peste 75% dintre oameni. Persoanele care au această frică sunt introvertite. Asta nu înseamnă ca n-au prieteni deloc, ci doar câţiva şi buni. Oamenii cu această teamă preferă sa stea mai mult in casă.

Frica de înălţime

Aceasta este o fobie foarte des întâlnită şi mai poartă numele de acrofobie. Cei care suferă de această fobie pot face atacuri de panică, devin agitaţi când se află la o înălţime la care nu se mai simt in siguranţă. Cei care au această problemă sunt un adevărat paradox. Deşi le plac oamenii şi sunt foarte sociabili, sunt deschişi la nou, în acelaşi timp sunt şi foarte speriaţi de toate aceste lucruri.

Frica de singurătate

Nu e om pe această lume căruia să nu îi fi fost măcar o data frică de singurătate. Monofobia este specifică celor care se simt ignoraţi şi neiubiţi. Persoanele cu această teamă sunt sufletul petrecerilor, le place să se bage în seamă, să fie înconjuraţi de lume. Se implică în relaţii doar pentru a nu fi singuri.