News

Pescador dispărut la Gura Portiței! Trei persoane au fost găsite moarte, alte două sunt date dispărute

17.05.2021 | 13:37
Pescador disparut la Gura Portitei Trei persoane au fost gasite moarte alte doua sunt date disparute
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, un pescador a fost dat dispărut la Gura Portiței, zona Vadu.

Au fost găsite trei persoane decedate, iar alte două sunt date dispărute. Din primele informații, nava ar aparține firmei Sea Shark SRL.

Mai multe echipe de salvare au ajuns la fața locului. O ambarcațiune ARSVOM, una a Gărzii de Coastă, un avion sosit de la Burgas și un elicopter intervin.

ADVERTISEMENT

Un pescador a dispărut la Gura Portiței

Pescadorul dat dispărut plecase sâmbătă seara, din Capul Midia și ar fi trebuit să se întoarcă duminică. Acesta nu a mai ajuns și nimeni nu a mai putut intra în contact cu echipajul. Autoritățile au fost sesizate luni dimineața.

Apelul care anunța dispariția pescadorului a sosit la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea, luni dimineața, în jurul orei 08.15.

ADVERTISEMENT

Două persoane decedate au fost aduse de valuri la mal în zona Gura Portiței. A treia a fost găsită în zona plajei Vadu. Victimele au decedat din cauza hipotermiei.

”Din informațiile de la MRCC ar mai fi găsit 2 persoane, la mal, decedate. Una tot în zona Gura Portițe, iar una în zona Vadu. Ambii din echipaj. În total au fost găsiți decedați 3, din echipaj de 5.”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

ADVERTISEMENT

Pescadorul era unul de mici dimensiuni. Avea aproximativ 12 metri lungime.

Ultima tragedie care a avut loc în apropierea litoralului românesc

În luna martie, o navă cu 13 marinari ucraineni, sub pavilionul Insulelor Comore s-a scufundat în Marea Neagră, la aproape 70 de mile marine de Portul Constanța. Un echipaj românesc a intervenit pentru a-i salva pe marinari.

“La 04,40 dimineața, GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava ‘Volgo Balt 179’. Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile, vânt de 50 km/h ți valuri de 4 metri.

ADVERTISEMENT

Ultimul mesaj transmis de ‘Volgo Balt 179’ a fost de abandon navă”, precizau reprezentanții Grupului Servicii Petroliere.

Marinarii de pe vas au sărit în apă pentru a se salva. Din echipaj făcea parte și o femeie, care a fost transportată cu un elicopter la spital. Două persoane au decedat în urma accidentului.

 

ADVERTISEMENT