ADVERTISEMENT
News

Pescadorul scufundat la Gura Portiței a fost găsit. Autoritățile caută în continuare trupurile a doi dintre marinari

Scafandrii au localizat pescadorul dat dispărut în Marea Neagră, după ce s-a scufundat la Gura Portiţei. Sunt căutate trupurile a doi dintre marinari.
Autor: Georgiana Dicu | 22.05.2021 | 22:10
Pescadorul scufundat la Gura Portiței a fost găsit. Autoritățile caută în continuare trupurile a doi dintre marinari
Pescadorul scufundat la Gura Portiței a fost găsit. Autoritățile caută în continuare trupurile a doi dintre marinari Foto: hepta

Ambarcațiunea, dată dispărută luni a fost găsită la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de Chituc, la o adâncime de 21 de metri.

ADVERTISEMENT

Pescadorul scufundat la Gura Portiței a fost găsit. Autoritățile caută trupurile a doi dintre marinari

Este în desfășurare o anchetă care ar trebui să descopere cauzele care au dus la scufundarea ambarcaţiunii. Autoritățile fac eforturi să recupereze trupurilor celor doi marinari care încă nu au fost găsiţi.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 22 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă şi două mijloace de mobilitate navală, au desfăşurat activităţi in vederea identificării epavei unei ambarcaţiuni.

„Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acţionat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând şi identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de Chituc”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă citat de observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse,  în acest caz au loc cercetări cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi distrugere sau avarierea unei nave.

În perioada următoare vor fi desfăşurate activităţi pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului şi recuperarea corpurilor neînsufleţite ale membrilor de echipaj.

Supraîncărcarea navei, posibila cauză a tragediei

Comandantul de pe Sea Shark 1 avea 36 de ani de experienţă pe mare. Specialiştii cred însă că supraîncărcarea navei le ar fi putut fi fatală celor cinci membri ai echipajului.

ADVERTISEMENT

Pescarii au explicat însă pentru Observator că practica e veche, pentru că sunt plătiţi la tonă.

Nava Shark 1 se afla în zona Lacului Sinoe, la aproximativ 7 kilometri sud de Sarichioi, atunci când o furtună s-a strânit din senin. Celelalte patru pescadoare ieșite pe mare în acea zi au plecat la primul semn de vremea rea, însă Shark 1 a rămas pe loc.

ADVERTISEMENT

Pescadorul Shark 1 era la 7 mile în larg, în dreptul Edighiol Periboina, la 10 kilometri de Gura Portiţei. De la ora 18.30 s-a pierdut orice legătură cu pescadorul.

Puţin după ora 8 dimineaţa un apel la 112 anunţă dispariţia unui pescador la bordul căruia se aflau cinci pescari. Salvatorii încep căutările pe apă, la ţărm şi în aer. A fost solicitat și ajutorul unui elicopter din Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Marea a adus la ţărm trei cadavre. Curenţii puternici au dus doi dintre bărbaţi în zona Gura Portiţei şi unul pe plaja Vadu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!