Fotbal intern

Povestea eroului lui Dinamo, Ivan Pesic! A stat 17 luni fără bani

FANATIK.RO a aflat informaţii mai puţin cunoscute despre omul care a marcat primul său gol la Dinamo în meciul cu FCSB
18.02.2018 | 21:28
Povestea eroului lui Dinamo Ivan Pesic A stat 17 luni fara bani
ADVERTISEMENT

A marcat primul gol al său pentru Dinamo în derby de România, asta după ce debutase cu un assist superb în meciul cu Craiova. Ivan Pesic are o poveste extrem de interesantă, iar FANATIK.RO v-o prezintă. Era sub contract cu Hajduk Split, dar croaţii au decis să-l lase să plece la FC Dinamo Bucureşti, dar cu o condiţie: trupa finanţată de Ionuţ Negoiţă să le plătească croaţilor de la Hajduk Split 20% dintr-un viitor transfer a lui Ivan Pesic.

Se pare că fotbalistul născută la Sibenik este perfect pentru FC Dinamo Bucureşti. Clubul deţinut de Ionuţ Negoiţă a anunţat că nu investi în transferuri în perioada de mercato din iarnă, iar Ivan Pesic este obişnuit să nu-şi încaseze banii la timp. 

ADVERTISEMENT

Ivan Pesic a fost neplătit 17 luni la RNK Split

Înainte să ajungă la Hajduk Split, Ivan Pesic a evoluat pentru RNK Split, dar a trecut prin nişte momente incredibile! Atacantul a stat la RNK două sezoane, dar nu şi-a încasat salariile timp de 17 luni. Acesta şi-a depus memoriu pentru a primi restanţele însă clubul nu a plătit în zece zile şi a devenit liber de contract. “Când îi spui cuiva că ai stat la un club fără să iei 17 salarii o să te creadă nebun sau mincinos. Am fost doar trei jucători care am stat atât de mult la club, plus câţiva juniori crescuţi de RNK Split. Ceilalţi jucători de bază se schimbau constant. Nimeni nu stătea mai mult de 17 luni, aşa că nu aveau cum să simtă prea mare frustrare. Citisem pe la jumătatea sezonului că eram primul club din Europa care a schimbat cei mai mulţi jucători, aproape 40”, spunea Ivan Pesic.

A fost singurul jucător neutilizat într-un meci disputat de Hajduk contra Barcelonei. “A zis că a uitat de mine!”

După aventura de la RNK Split, Ivan Pesic a ajuns la Hajduk Split, echipa sa de suflet, acolo unde a ajuns din postura de jucător liber de contract. Pesic a fost junior la Hajduk şi a stat la prima echipă în sezonul 2011-2012, dar nu a jucat niciun meci. În acea perioadă era internaţional croat U19. Fotbalistul cedat la Dinamo a trecut prin momente dificile şi la echipa sa de suflet.

ADVERTISEMENT

În 2011, Hajduk Split a jucat un meci pentru centenarul clubului contra celor de la Barcelona, care era campioana Europei în acel moment. Ivan Pesic a făcut parte din lotul croaţilor pentru acel meci, dar dintre toţi jucătorii a fost singurul care nu a jucat niciun minut. “Îmi amintesc acel moment. Erau numai fotbalişti uriaşi, Villa, Iniesta, şi alţii. M-am gândit că o să intru măcar trei minute, dar asta nu s-a întâmplat şi am fost foarte dezamăgit. Mister (n.r. Krasimir Balakov) a spus că a uitat de mine şi că nici nu m-a văzut pe acolo”, spunea Pesic.

Pesic a fost chinuit de acceaşi accidentare ca Alibec

Ivan Pesic nu a fost ferit nici de accidentări. În 2012, atunci când s-a transferat la HNK Siberink de la Klagenfurt, fotbalistul a avut un accident de maşină şi a lipsit o bună perioadă de timp de pe teren. Mai mult, atacantul în vârstă de 25 de ani a avut aceeaşi problemă ca şi Denis Alibec în 2014. Croatul a fost chinuit de o pubalgie care i-a dat multe bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

600.000 de euro este cota lui Ivan Pesic, conform transfermarkt.com