Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Pesimism total în perspectiva calificării la Euro 2024! Lipsa de încredere ne dă fiori: „Sanatoriul România”. Video exclusiv

Lipsa de încredere din sânul echipei naționale a României a fost subiect de discuție la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, după interviul acordat de selecționer în Qatar.
08.12.2022 | 09:32
Pesimism total in perspectiva calificarii la Euro 2024 Lipsa de incredere ne da fiori Sanatoriul Romania Video exclusiv
Pesimism total în perspectiva calificării la Euro 2024! Lipsa de încredere ne dă fiori: „Sanatoriul România”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu s-a dus în Qatar pentru a urmări Elveția la lucru la Campionatul Mondial. „Țara Cantoanelor” va fi adversara noastră în preliminariile lui Euro 2024. Într-un interviu susținut la Doha, selecționerul României a vorbit despre lipsa de încredere din vestiarul naționalei.

Despre lipsa de încredere din vestiarul echipei naționale a României: „Sanatoriul România, Sanatoriul Mogoșoaia”

România va debuta în preliminariile lui Euro 2024 pe 25 martie, în deplasare, cu Andorra. „Tricolorii” fac parte din Grupa I, acolo unde, pe lângă Andorra, se mai află Elveția, Kosovo, Israel și Belarus.

ADVERTISEMENT

„E normal să nu aibă încredere. Sunt rare cazurile jucătorilor români care pleacă afară și se impun. Nivelul în România nu mai e ce era. De unde să vină optimismul? Nu te impul la echipa de club, n-ai rezultate la echipa națională, pleci pe afară după trei luni te întorci înapoi sau un an cazurile fericite. Normal că pe această lipsă de continuitate la nivelul echipei de club apare și această lipsă de încredere, care se reflectă și la echipa națională.

Am văzut și la ultima selecție, selecționerul spune că unii jucători sunt convocați pentru a li se da încredere. Păi lucrurile astea nu se întâmplau în trecut la națională, să vii să câștigi încredere. Nu, veneai cu încrederea de la club și o puneai în slujba echipei naționale. Acum e invers, acum hai să îi mai dăm o șansă, hai să îi ridicăm moralul.

ADVERTISEMENT

Echipa națională pare acum un loc unde vii să te reabilitezi, să îi demonstrezi antrenorului de la echipa de club”, a declarat Robert Niță, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„Sanatoriul România, Sanatoriul Mogoșoaia”, a completat Horia Ivanovici. „Antrenorul care te vede zi de zi și nu te bagă să joci că poate îți mai dă o șansă la club. Ce spune selecționerul e acoperit de realitate”, a adăugat Niță.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Andrei Vochin: „E greu când nu ai realizări profesionale”

În asentiment cu Horia Ivanovici și Robert Niță a fost și Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF: „E greu să ai încredere când nu ai realizări profesionale ca jucător și nu vorbesc doar de națională. avem jucători care nu evoluează la echipele lor de club. Nu vorbesc că nu avem jucători care nu evoluează în top 5. Nu avem în UCL, în UEL, dar la națională nu avem nici măcar mulți jucători care iau campionate. La noi e CFR, o echipă 80% din străini. Mă uitam pe restanțele astea. Toate golurile lui CFR Cluj și FCSB au fost marcate de străinim Janga, Malele și Tamm, Compagno și Edjouma.

La Burcă nu văd această lipstă de încredere. Câștigă campionat după campionat, se bate în cupele europene cu niște formații și le elimină. Nu pe toate. Ai scos Celtic, Rennes, Slavia Praga. Una era Bănel înainte de Betis, altul era după ce i-a luat în cârcă și i-a bătut acolo.

ADVERTISEMENT

Mi-aduc aminte ce a spus Mircea Lucescu când a venit într-un cantonament pe vremea când Anghel Iordănescu era selecționer: ‘Băi, băieți, marile echipe se construiesc cu mari meciuri’. Sunt momente în care o echipă nu spune nimic se mobilizează foarte tare învinge o echipă mare și de acolo pleacă tot traseul.

Și el a dat exemplul acel egal pe care România l-a făcut pe Wembley înainte de campania din 70 și a fost un egal care a pus bazele calificării la CM 1970. Și era o perioadă în care România nu era vreo forță. După aceea, echipa care a făcut 0-0 eroic la Florenza în 1082 a fost echipa care s-a dus la Euro 1984 eliminând Italia, Cehoslovacia și Suedia.

Într-adevăr e o lipsă de încredere, dar aceste preliminarii sunt un prilej de a reconstrui încrederea, iar pentru asta trebuie să fii pregătit să joci meciuri de o astfel de importanță”, a declarat Andrei Vochin, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT