News

Peste 1.100 de blocuri și imobile din sectoarele 3, 4 și 5 ale Capitalei, fără apă caldă. Când se va remedia avaria

Peste 1.100 de blocuri și imobile din Capitală vor rămâne fără apă caldă. Anunțul a fost făcut de Termoenergetica București.
30.08.2021 | 20:54
Peste 1100 de blocuri si imobile din sectoarele 3 4 si 5 ale Capitalei fara apa calda Cand se va remedia avaria
ADVERTISEMENT

Noi probleme cu agentul termic în Capitală. Compania Termoenergetica a anunțat, luni, 30 august, întreruperea furnizării apei calde în 3 sectoare din municipiul București, ca urmare a demarării unor lucrări pentru remediarea unor avarii.

În zilele care urmează, peste 1.100 de blocuri vor fi afectate de aceste probleme tehnice.

Peste 1.100 de blocuri și imobile din sectoarele 3, 4 și 5 ale Capitalei, fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) informează cetățenii că începând de marți se vor desfășura lucrări de remediere a unor avarii pe conducta de termoficare (DN 1200) – Magistrala 3 Sud – în sectoarele 3, 4 și 5 din Capitală.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, un număr total de 1.181 de blocuri și imobile vor rămâne fără apă caldă până vineri, 3 septembrie.

”Lucrările sunt esențiale pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea acestuia în condiții de siguranță în sezonul viitor de încălzire și vor fi efectuate în zona străzii Releului, a Splaiului Unirii și a Târgului Vitan.

ADVERTISEMENT

Furnizarea apei calde pentru un număr de 99 puncte și module termice, care alimentează 1181 blocuri și imobile din sectoarele 3, 4 și 5 va fi sistată până vineri, 03 septembrie 2021, ora 08.00.

Lucrarea are un specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic în sectoarele 3 și 4”, transmite Termoenergetica, potrivit unui comunicat.

ADVERTISEMENT

În informarea companiei de furnizare a agentului termic se mai precizează că dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informații suplimentare, consumatorii au la dispoziție numerele de telefon 031.9442 și 0800.820.002.

Ce spune Nicușor Dan despre lucrările la rețeaua de termoficare

În urmă cu trei zile, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că în această săptămână va fi închisă licitația pentru modernizarea a 40 de kilometri de conductă de termoficare. Edilul a susținut că este optimist că firmele care vor câştiga licitația vor putea începe lucrul.

ADVERTISEMENT

În contextul în care mai sunt câteva luni până la venirea sezonului rece, primarul Nicușor Dan a fost întrebat care este situația termoficării în București, astfel încât locuitorii Capitalei să aibă căldură în apartamente.

”Marţi, săptămâna viitoare (n.r. săptămâna curentă), estimăm că vom închide licitaţia pentru cei 40 de kilometri de conductă de termoficare. Cei 40 de kilometri sunt împărţiţi în trei loturi. Sunt optimist că o să avem nişte firme care au câştigat în condiţiile contractului şi pot să înceapă lucrul”, a spus Nicușor Dan într-o declarație de presă.

ADVERTISEMENT
Tags: