Peste 1.200 de amenzi şi 60 de permise auto reţinute, într-o acţiune la nivel naţional

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
22/07/2016, 00:07
Peste 1.200 de amenzi şi 60 de permise auto reţinute, într-o acţiune la nivel naţional

Poliţiştii de la rutieră şi transporturi au aplicat peste 1.200 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 60 de permise auto, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor care se întâmplă în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, desfăşurată pe 19 iulie, în mai multe judeţe ale ţării.

Structurile teritoriale de poliţie rutieră şi transporturi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea au acţionat în apropierea trecerilor la nivel cu calea ferată, constatând nouă infracţiuni, dintre care şapte la regimul circulaţiei rutiere şi două de altă natură, potrivit unui comunicat al IGPR remis joi AGERPRES.

De asemenea, pentru abaterile constatate, au aplicat 1.264 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 250 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 957 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere şi 57 pentru abateri de la alte acte normative.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 60 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost reţinute 52 de certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reţinute, 18 au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 14 pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată la mai puţin de 50 de metri înainte de acestea, iar 28 pentru alte abateri.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×