Fotbal intern

Peste 10.000 de copii în tribune la U Craiova – AEK?! Cum vor oltenii să se salveze dacă decizia UEFA nu va fi suspendată. Reacţia clubului din această după-amiază

06.08.2019 | 12:30
Peste 10000 de copii in tribune la U Craiova  AEK Cum vor oltenii sa se salveze daca decizia UEFA nu va fi suspendata Reactia clubului din aceasta dupaamiaza

UPDATE: 06.08.2019, ora 12:30 Clubul craiovean doreşte ca foarte mulţi copii să fie prezenţi, gratuit, pe stadion, la meciul cu AEK Atena şi vine cu o propunere foarte interesantă, aşa cum FANATIK a anunţat încă de ieri. Copiii până în 14 ani trebuie să ceară şcolilor lor, din judeţele Olt, Dolj, Gorj şi Vâlcea efectuarea unei excursii la acest meci. Se dă o adresă de email şi un număr de telefon la care doritorii pot lua legătura pentru realizarea acestui proiect.

craiova

Ştirea iniţială, 5 august, 22:15

U Craiova a fost amendată de UEFA cu 60.000 de euro și a primit o suspendare de trei meciuri cu porțile închise ca urmare a incidentelor petrecute joia trecută la meciul din Bănie cu Honved. 

Peste 10.000 de copii în tribune la U Craiova – AEK?!

Dacă recursul se va judeca înaintea meciului cu AEK Atena, contând pentru prima manșă din turul 2 preliminar al Europa League, iar decizia va fi păstrată, atunci oltenii vor evolua fără spectatori împotriva echipei din Grecia.

Totuși, regulamentul UEFA (articolul 73, litera h) specifică faptul că pot asista la joc, din postura de spectatori, copiii de până în 14 ani care vor veni însoțiți de un părinte. Astfel, conducerea Craiovei se gândește serios să profite de această situație în cazul în care UEFA va păstra decizia și să aducă peste 10.000 de copii în tribune la ora jocului cu AEK Atena.

Regulament UEFA
Regulament UEFA

Mai interesant este faptul că AEK Atena are la rândul său terenul suspendat la returul cu U Craiova, după ce fanii săi au făcut haos anul trecut la meciul ce acasă cu Ajax, din grupele Ligii Campionilor. Din cauza acelo incidente, AEK a primit o suspendare de două meciuri cu porțile închise în cupele europene, iar primul va fi chiar cel împotriva Craiovei.

Blog de carti din literatura contemporana.

Oltenii și-au aflat astăzi și posibila adversară din play-off-ul Europa League. Dacă vor trece de AEK Atena, se vor duela pentru un loc în grupe cu Sparta Praga sau Trabzonspor. Interesant este că U Craiova a fost eliminată de fiecare dată în turul 3 preliminar în precedentele două sezoane. În 2017 pierdea ambele manșe la zero cu AC Milan, iar anul trecut era răpusă de RB Leipzig.

AEK Atena a fost campioana Greciei în urmă cu două sezoane, însă în acest an s-a clasat doar pe locul 3, departe de rivala PAOK.