News

Peste 10 morminte jefuite într-o noapte, în Dâmbovița. Hoții au furat bani și bijuterii din cavoul unui copil de 2 ani

Trei bărbați au jefuit, într-o singură noapte, 13 morminte din cimitirul unei comune dâmbovițene și au furat 14.000 de lei și bijuterii din aur. Ei au spart și cavoul unui copil de doi ani.
08.12.2021 | 12:11
Peste 10 morminte jefuite intro noapte in Dambovita Hotii au furat bani si bijuterii din cavoul unui copil de 2 ani
ADVERTISEMENT

Cei trei au dat cea mai mare lovitură în comuna Petrești, din județul Dâmbovița, unde au profanat cavoul unui copil de doi ani, înmormântat în noiembrie.

„Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta. După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru“, a declarat pentru Digi24 tatăl copilului decedat.

ADVERTISEMENT

„Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000 de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur“, a spus mama copilului.

În aceeași noapte, hoții au profanat 13 morminte. Ei au vizat doar cavouri unde au avut loc înmormântări recente.

ADVERTISEMENT

Hoții urmăreau înmormântările transmise live pe Facebook

Hoții operau în toată țara, la pont. Ei luau în vizor mai ales familiile de romi care transmiteau înmormântările live pe Facebook. Se duceau apoi în cimitire, dezgropau cadavrele, apoi furau banii și bijuteriile lăsate în sicrie, smulgeau dinții de aur, iar la nevoie, le tăiau degetele sau brațele cu totul, relateaza infohuedin.ro.

„Bani, verighete, cercei, unei femei i-a luat cerceii din ureche. La băiatul nostru i-a luat inclusiv bănuțul ăla care se pune la mânuță, de 50 de bani, nenorociții or fi zis că e de aur. Și inclusiv un om pe care l-au îngropat cu coronavirus. L-au dezgropat și pe el, de au umblat și la omul ăla“, a declarat tatăl copilului decedat.

ADVERTISEMENT

Hoții au acționat și în alte cimitire din Dâmboviţa

Poliţiştii suspectează, de asemenea, că în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, cei trei bărbaţi au vandalizat 13 cavouri din cimitirele din localităţile dâmboviţene Petreşti şi Moara din Groapă.

Astfel, după ce ar fi forţat plăcile de ciment de la 13 cavouri aceştia ar fi furat bani şi bijuterii, în valoare de 13.400 de lei.

ADVERTISEMENT

Cei trei bărbaţi din localităţile Pantelimon şi Dor Mărunt au fost reţinuţi de poliţiştii din Dâmboviţa.

„Aceștia au fost depistați pe autostrada 10 Sebeș – Turda, după ce în cursul nopții de 4 spre 5 decembrie ar fi profanat șase morminte din localitatea Huedin“, a declarat Ana Maria Liță, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Hoții au fost prezentați magistraților, care au decis arestarea acestora pentru 30 de zile. Infractorii vor fi judecați de profanare de morminte și furt calificat și riscă cinci ani de închisoare.

ADVERTISEMENT
Tags: