News

Peste 100.000 de kilograme de gunoaie, oprite la intrarea în România. Deșeurile erau transportate de șase automarfare

Peste 100.000 de kilograme de gunoaie, oprite la intrarea în România, la Borş şi Vărşand.
21.06.2021 | 14:41
Peste 100000 de kilograme de gunoaie oprite la intrarea in Romania Deseurile erau transportate de sase automarfare
ADVERTISEMENT

Poliția de Fromtieră a anunțat luni că șase TIR-uri care erau încărcate cu deșeuri au fost oprite din a intra în țară, la punctele Borş şi Vărşand.

Peste 100.000 de kilograme de gunoaie, oprite la frontieră

Cei care conduceau cele șase autovechicule de mare tonaj erau români, iar în urma controalelor, ei nu au putut să arate documentele necesare pentru a se stabili că transportul lor este legal.

ADVERTISEMENT

Din această cauză, în urma controlului de rutină care a dus la descoperirea acestui fapt, celor șase TIR-uri nu le-a fost permis accesul în țară.

Documentele pe care le aveau arătau că marfa constă în haine, cartoane și plastic, dar s-a stabilit că acestea erau deșeuri.

ADVERTISEMENT

Șoferii nu aveau actele necesare pentru a transporta deșeuri

Marfa provenea de la diferite magazine din mai multe țări, printre care Italia, Belgia, Suedia, Germania şi Austria, care urmau să fie livrate la societăți comerciale din țară.

„Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii textile, plastic, carton şi haine second hand de la diferite societăţi comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania şi Austria pentru firme din România”, informează Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Ce au arătat verificările efectuate de polițiști

Verificările făcute de polițiștii de frontieră au arătat că șoferii nu aveau documentația necesară pentru a transporta deșeuri. Este vorba, în total, despre peste 100.000 de kilograme de astfel de gunoaie care au fost reținute.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

ADVERTISEMENT

În total, în cele patru vehicule erau transportate 100.950 de kilograme de deşeuri”, mai arată sursa citată anterior.

Cei care nu au permis intrarea în țară a acestor deșeuri au fost polițiștii de frontieră din Oradea, precum și inspectorii Gărzii de Mediu Arad.

În cursul lunii trecute au fost descoperite în portul Constanța cel puțin 15 containere pline cu gunoaie, în care se aflau peste 300 de tone de deșeuri. Dar acesta nu este singurul caz de acest fel.

În containere se găseau textile, cauciuc, lemn, metal și hârtie și nu numai. Anterior, au mai fost descoperite alte 200 de tone de gunoaie, care proveneau din Germania. Ele au fost trimise înapoi.

ADVERTISEMENT