News

Peste 100 de persoane care au participat la o nuntă, iar mai apoi la înmormântarea mirelui au fost confirmate cu noul coronavirus

02.07.2020 | 13:52
Peste 100 de persoane care au participat la o nunta iar mai apoi la inmormantarea mirelui au fost confirmate cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Autoritățile indiene sunt în alertă după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a atins un prag critic în ultimele zile. Datele oficiale indică aproape 607.000 de infectări și 18.000 de decese, în vreme ce alte câteva sute de persoane sunt internate în secțiile de terapie intensivă.

În ciuda acestei situații, oamenii sfidează în continuare orice măsură de distanțare socială. Așa s-a întâmplat și săptămâna trecută, când peste 400 de persoane au luat parte la nunta unui tânăr de 26 de ani. Fericitul eveniment avea să se transforme rapid într-un adevărat coșmar, pentru că mirele a început să manifeste simptome specifice bolii care a îngenuncheat întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Două zile mai târziu, bărbatul s-a stins din viață sub privirile neputincioase ale soției și întregii familii, care s-a văzut nevoită să organizeze ceremoniile de înmormântare. Nici aici nu au fost, însă, respectate regulile impuse de autorități.

Peste 100 de indieni care au participat la o nuntă și la înmormântarea mirelui sunt confirmate cu noul coronavirus

Toate persoanele care luaseră parte la nuntă au venit să își ia rămas bun de la tânărul mire. Dintre acestea, peste 100 au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Întâmplarea tragică a avut loc la sfârșitul lunii iunie, în  statul Bihar. Potrivit autorităților, ceilalți invitați se află în izolare la domiciliu și sunt monitorizați medical.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, 111 persoane care au participat la nuntă sau la înmormântare s-au dovedit pozitive. Toate celelalte au fost identificate și izolate”, a declarat Raj Kishor Chaudhary, responsabil pe probleme medicale.

Medicii nu sunt convinși că mirele a fost sursa infecției

Surse din familia mirelui citate de presa locală susțin că tânărul a prezentat simptome specifice bolii cu puțin timp înaintea ceremoniei. Chiar dacă a mers la spital, familia sa l-a externat după doar câteva zile și a organizat nunta cu peste 400 de invitați.

ADVERTISEMENT

A murit acasă, sub privirile neputincioase ale tuturor. Medicii nu sunt siguri că el a fost sursa infecției, întrucât rudele l-au incinerat înainte de a putea fi efectuate testele necesare. În plus, nimeni din familia mirelui (nici măcar mireasa) nu a prezentat simptome de coronavirus.

În cauză a fost demarată o anchetă cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor privind distanțarea socială atât la nuntă, cât și în timpul ceremoniei funerare. Bihar, una dintre cele mai sărace regiuni ale Indiei, cu aproape 120 de milioane de locuitori, a înregistrat 10.000 de cazuri și 60 de decese.

ADVERTISEMENT