News

Peste 11.000 de cazuri de coronavirus în Marea Britanie din cauza variantei Delta, într-o singură zi

Peste 11.000 de cazuri de coronavirus în Marea Britanie au fost raportate joi. Sunt cele mai multe din februarie.
17.06.2021 | 22:50
Peste 11000 de cazuri de coronavirus in Marea Britanie din cauza variantei Delta intro singura zi
ADVERTISEMENT

Maria Britanie a raportat cu 11.007 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus într-o singură zi, anume cea de joi. De asemenea, au fost înregistrate și 19 morți.

Atât cazurile noi, cât și decesele din ziua precedentă au fost cauzate de varianta indiană a noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Peste 11.000 de cazuri de coronavirus în Marea Britanie în 24 de ore

Numărul de cazuri raportat în ziua de joi este cel mai mare înregistrat din jumătatea lunii februarie 2021, moment în care a a fost atins recordul de 12.027 de cazuri.

Totuși, experții sunt de părere că acest val de infectări cu varianta Delta nu va dura mai mult de 10 sau chiar 14 zile, iar apoi numărul de cazuri va scădea dramatic.

ADVERTISEMENT

„Aș prezice că acest lucru ar trebui să atingă maximul în jurul valorii de 10 până la 14 zile și apoi să înceapă să scadă, astfel încât, până la patru săptămâni, să fim mult sub nivelul pe care îl avem acum și la ceva mult mai ușor de gestionat”, a declarat Tim Spector, principalul cercetător COVID-19, citat de Sky News.

Ce estimează cercetătorii cu privire la cazurile cauzate de varianta Delta

De asemenea, același specialist a mai spus că într-o lună numărul de cazuri va fi mult mai mic. Conform profesorului Tim Spector, varianta Delta a coronavirusului are alte simptome, printre care durerile de cap, durerile în gât, strănuturile frecvente și faptul că pacienților le curge nasul.

ADVERTISEMENT

„Încă vedem creșterea ratelor, aproximativ 15.000 de cazuri pe zi este estimarea noastră pe baza rapoartelor, dar vestea bună este că nu cresc la fel de repede ca înainte”, a mai spus specialistul.

Câte persoane s-au vaccinat în Marea Britanie. Numărul cazurilor e în creștere, dar și cel al vaccinărilor

Acest număr foarte mare de infectări este surprinzător, mai ales în contextul în care oamenii se vaccinează în Marea Britanie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 195.565 de persoane care s-au imunizat împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Această cifră duce la un total de 42 milioane de persoane adulte care s-au vaccinat. În procente, acest lucru înseamnă că 80 la sută din populația adultă din Marea Britanie a fost imunizată împotriva acestui virus.

Varianta indiană a COVID-19 este cea care face ravagii în țară în ultimele săptămâni, fiind vorba despre 95% dintre cazuri. Cele mai afectate persoane sunt cele care au vârste cuprinse între 20 și 29 de ani.

ADVERTISEMENT