News

Peste 20.000 de mașini din București vor fi ridicate de autorități. Care e motivul

04.02.2021 | 22:44
Peste 20000 de masini din Bucuresti vor fi ridicate de autoritati Care e motivul
De astăzi mașinile parcate nregulamentar vor fi ridicate. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

20.000 de autoturisme abandonate în parcările Bucureștiului ar putea fi ridicate, într-o tentativă a autorităților de a face dispărute „cimitirele de mașini” din oraș.

Bucureștiul rămâne unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume din cauza traficului rutier, găsirea unui loc de parcare în Capitală fiind o misiune imposibilă de multe ori.

ADVERTISEMENT

În consecință, autoritățile vor să crească taxa pentru locurile de parcare de reședință, dar și să ridice „rablele” abandonate pe trotuare ani de zile.

Peste 20.000 de mașini vor fi ridicate

Aproape 20.000 de mașini au fost lăsate la voia întâmplării și nu mai au proprietar, doar în ultimii 4 ani fiind identificare 5.000 astfel de mașini care ocupă spațiul fiind parcate inutil.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii s-au plâns în nenumărate rânduri de această situație, astfel că autoritățile au început să trimită înștiințări cu privire la mutarea mașinii din locul respectiv. Se trimit două astfel de înștiințări, după care autoritățile vin să ridice mașina.

După ce sunt ridicate, mașinile sunt depozitate într-un loc unde proprietarul le poate lua înapoi în schimbul taxei de 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere este o soluție foarte bună, datorită faptului că sunt destule mașini abandonate care ocupă locul care poate fi folosit de altcineva.

Odată ce ai abandonat-o, presupun că nu mai ai nevoie de ea. Dacă s-ar ridica mașinile abandonate, clar s-ar face mai mult spațiu”, a explicat Tudor Ionescu, șef serviciul protecția mediului din cadrul Poliției locale Sector 4.

ADVERTISEMENT

Între timp, parcarea în București ar putea ajunge la 600 de lei pe an, conform unui plan al primarilor din Capitală.  „Este o înțelegere la care au aderat 5 primari de sector – Sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6 că vrem să facem parcarea de reședință între 300 și 600 de lei/an. Asta înseamnă 300 lei Zona D, 400 lei Zona C, 500 lei Zona B și 600 lei zona A. Vom face o propunere de hotărâre de Consiliu General. Este discutată și cu primarul general această propunere.

Primarul general este în principiu de acord dacă ne ocupăm să o facem și vom face o hotărâre de Consiliu General. Este nevoie de această majorare fiindcă numărul de mașini din oraș este foarte mare, taxa de parcare este una extraordinar de mică, în momentul de față nu acoperă nici măcar cheltuielile cu întreținerea locului de parcare, asfaltul, marcajele. Și pentru că trebuie să înțelegem că nu mai putem continua în a considera că putem face protecție socială prin deținerea de mașini”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

ADVERTISEMENT