News

Peste 250.000 de oameni s-ar fi îmbolnăvit cu Covid-19 în urma unui eveniment petrecut în SUA. Cum a fost posibilă infectarea masivă

09.09.2020 | 18:31
Peste 250000 de oameni sar fi imbolnavit cu Covid19 in urma unui eveniment petrecut in SUA Cum a fost posibila infectarea masiva
ADVERTISEMENT

Raliul cu motociclete Sturgis ar fi responsabil pentru infectarea a peste 250.000 de persoane cu noul coronavirus.

Economiștii au stabilit că americanii vor plăti 12.2 miliarde de dolari pentru a trata cazurile care vor ajunge în spital din totalul de 250.000.

ADVERTISEMENT

Evenimentul care a durat 10 zile a atras mai bine de 400.000 de participanți, majoritatea nefiind interesați de măsurile de protecție.

Peste 250.000 de oameni s-ar fi îmbolnăvit cu Covid-19 după raliul cu motociclete din Sturgis

Raliul cu motociclete Sturgis este un miting de motociclete americane organizat anual la Sturgis, Dakota de Sud, timp de zece zile, de obicei, începând cu prima vineri din august.

ADVERTISEMENT

Recordul de audiență a fost atins în 2015 când aproape 800.000 de motocicliști au participat la miting, însă de obicei cam 500.000 de oameni sunt prezenți în fiecare an la eveniment.

Conform unui studiu realizat de Institutul Economic IZA, 266.796 de oameni s-ar fi infectat cu Covid-19 în urma acestui eveniment major. Cu toate acestea, nu există informații oficiale și acest studiu nu este susținut de experții din domeniul sanitar.

ADVERTISEMENT

Cei de la IZA au folosit o tehnologie de ultimă generație și au studiat modul în care oamenii au interacționat în cele 10 zile de festival moto. De asemenea, a fost monitorizat traficul crescut din baruri, restaurante și alte localuri.

Cercetătorii au pornit de la premisa că toate aceste cazuri nu sunt letale, însă tot ar costa 12.2 miliarde de dolari, aproximativ 46.000 de dolari per caz.

ADVERTISEMENT

„Era mai ieftin să plătim 460.000 de oameni câte 26.000 de dolari să nu vină la eveniment”, au explicat dei ce la IZA, potrivit NBC News.

Cu toate acestea, momentan există opt cazuri oficiale care au fost raportate de SUA care au legătură cu evenimentul moto. Un bărbat în vârstă de 60 de ani care a participat la eveniment a murit după ce a contactat noul coronavirus.

Mai mult, statul Dakota de Sud a înregistrat o creștere a cazurilor cu 126% la 14 zile de după eveniment. Același lucru s-a întâmplat cu statele vecine Dakota de Nord, Iowa, Minnesota sau Nebraska.

Doctorul Sadiya Khan, un epidemiolog la Universitatea Northwestern din Feinberg, crede că mai există un factor care a dus la creșterea numărului de cazuri.

Exceptând evenimentul cu motociclete, avem și un număr mare de studenți care se întorc la facultate”, a remarcat Khan.

Oamenii din SUA s-au revoltat când au văzut imaginile cu sute de mii de oameni la festival, fără să poarte mască. Mai mult, consensul general în rândul participanților e că noul coronavirus nu există sau e o problemă ușor de rezolvat.

ADVERTISEMENT