News

Peste 300 de copii, principali beneficiari ai parteneriatului de 10 ani între Selgros România și Asociația Speranța pentru Copii

05.06.2020 | 13:19
Peste 300 de copii principali beneficiari ai parteneriatului de 10 ani intre Selgros Romania si Asociatia Speranta pentru Copii
ADVERTISEMENT

10 ani de colaborare între Selgros România și Asociația Speranța pentru Copii sunt celebrați în luna iunie. Trebuie specificat că în urma parteneriatului, peste 300 de copii au avut acces la tabere educative și cursuri de meserii.

10 ani de colaborare între Selgros România și Asociația Speranța pentru Copii

De altfel, parteneriatul a însemnat acțiuni punctuale de sprijinire a copiilor din medii defavorizare prin achiziția de rechizite la început de an școlar sau acoperirea cheltuielilor indispensabile asigurării traiului zilnic, dar și proiecte de mare amploare, cum ar fi susținerea în Centrul Speranța din Tărlungeni (Brașov).

ADVERTISEMENT

Proiectul Centrul Speranța a demarat la finalul anului 2016. Cu sprijinul financiar acordat, a fost asigurată racordarea la sistemul de încălzire pe gaz, dar și la sistemul centralizat cu alimentare cu apă și de canalizare și dotarea cu electrocasnice. Centrul Speranța are o suprafață de 700 mp și include 11 camere, 2 săli de studiu, cancelarie, bucătărie, cameră tehnică și alte dependințe.

Peste 300 de copii, principali beneficiari ai parteneriatului

Dincolo de investițiile în amenajarea spațiului, Selgros a susținut și continuă să susțină atelierele și cursurile organizate de asociatia Speranța. Până în prezent, peste 300 copii instituționalizați au avut acces la educație formală. În cei zece ani, asociatia Speranta găzduit 5 cursuri de formare profesională realizate în parteneriat cu Opera Brașov în urma cărora peste 100 tineri au avut ocazia să învețe meșteșuguri necesare vieții culturale și să își dezvolte abilități necesare pentru a obține, ulterior, un loc de muncă în instituții culturale.

ADVERTISEMENT

Selgros a luat inițiativa de a implica și clienții în acest proiect. Astfel, în toate magazinele retailer-ului au fost amplasate urne de donații, iar la fiecare achiziție făcută în magazin, un procent din suma cheltuită ajunge către Centrul Speranța din Tărlungeni.

Totodată, Selgros România s-a implicat activ în lupta pentru promovarea drepturilor copiilor și a deschis galeriile sale comerciale pentru distribuirea materialelor umanitare realizate de copii în atelierul Asociației Speranța pentru Copii.

ADVERTISEMENT

,,De-a lungul anilor, Selgros a participat activ, ca inițiator, partener sau sponsor la derularea mai multor proiecte de interes. La un deceniu de colaborare, în care Selgros România a înțeles să fie susținătorul nostru din umbră, dorim să mulțumim acestei echipe minunate și discrete care ne-a ajutat să aducem zâmbetul pe chipurile a mii de orfani și să reaprindem speranța în sufletele sutelor de copii defavorizați”, a declarat Andrata Tudor, președinte al Asociației Speranța pentru Copii.

Despre Selgros Cash&Carry România

Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanți actori din comerțul românesc și deține 23 de magazine în România. Selgros se află printre liderii comerțului românesc pentru că își îndeplinește cu seriozitate misiunea de a oferi, zilnic, o gamă variată de produse, garanția prospețimii și a profesionalismului, la prețul corect.

ADVERTISEMENT

În 2011, Selgros a intrat în portofoliul Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea B2B şi food service din Europa, cu operaţiuni în șapte țări europene (Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, România şi Rusia). Preluarea rețelei de către Transgourmet confirmă atenția crescândă pe care Selgros o acordă pieței gastro și evidențiază calitățile definitorii ale companiei: puterea succesului, energia excelenței și pasiunea ca bază a oricărei acțiuni.

Despre Asociația Speranța pentru Copii

Organizația Speranţă pentru Copii este o asociație non – guvernamentală înființată în 2005 orientată către promovarea drepturilor copilului, așa cum sunt acestea stipulate în cadrul Convenției Națiunilor Unite privind drepturile copilului. Organizația are patru membrii fondatori și aproximativ 100 de voluntari implicați în acțiunile asociației

ADVERTISEMENT