News

Peste 300 de persoane infectate cu coronavirus la Centrul de recuperare neuropsihică din Suceava

21.04.2020 | 11:21
Peste 300 de persoane infectate cu coronavirus la Centrul de recuperare neuropsihica din Suceava
ADVERTISEMENT

Peste 300 de persoane au fost infectate cu coronavirus la Centrul de recuperare neuropsihică din Sasca Mică din județul Suceava.

Peste 300 de persoane infectate cu coronavirus la Centrul de recuperare neuropsihică din Suceava

Șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava, Elena Trifan, a confirmat faptul că peste 300 de persoane au fost infectat cu coronavirus într-un centru de recuperare neuropsihică din județ.

ADVERTISEMENT

”A fost confirmat un pacient în 16 aprilie. Am testat 369 de pacienți și 86 de oameni din personalul de îngrijire din institut. Dintre aceștia, 242 pacienți și 59 de oameni din personal au fost depistate pozitiv”, a spus Trifan la Antena 3.

Șefa DSP Suceava a precizat că toate persoanele sunt asimptomatice și a cerut transferarea lor la cele două spitale COVID-19 din județ sau găsirea unei locații unde să fie mutați cu toții.

ADVERTISEMENT

Va fi adus personal care să se ocupe de pacienții testați negativ

”Ne dorim ca personalul care a stat în cele două săptămâni în centru să nu ajungă la familii și să răspândească virusul”, a mai declarat șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Cei 127 de pacienți testați negativ sunt separați de restul, iar Elena Trifan a anunțat că în cel mai scurt timp va fi adus personalul necesar care în următoarele două săptămâni să aibă grijă de aceștia.

ADVERTISEMENT

Județul Suceava reprezintă cel mai mare focar de coronavirus din România, iar autoritățile au luat decizia de a carantina orașul municipiu și alte câteva localități din apropiere.

Zona „roșie” din Suceava este în carantină, însă dronele de supraveghere folosite de autorități scot la iveală lipsa de disciplină a locuitorilor din zonă. Așa a fost descoperit un grup de 15 adulți din Pătrăuți, însosiți de un minor, care încingeau un grătar la adopostul întunericului.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că situația se îmbunătățește simțitor în județul Suceava, cel mai lovit de noul coronavirus. El a spus că izolarea la domiciliu a fost extrem de benefică pentru că a permis “consumarea bolii”.

ADVERTISEMENT