News

Peste 40% dintre managerii companiilor din România se pregătesc să dea afară oameni. Studiul care dă fiori românilor

06.07.2020 | 22:58
ADVERTISEMENT

Managerii a 50% dintre companiile din România iau în calcul disponibilizări masive în perioada următoare. Aproape jumătate dintre manageri se gândesc să concedieze din angajați în luna iulie, conform unui studiu.

Cu toate acestea, reprezentanții Guvernului dau asigurări că pregătesc mai multe programe de sprijin pentru firme și pentru cei ce vor deveni șomeri.

ADVERTISEMENT

Firmele au în continuare încasări mici, astfel că se gândesc să facă o serie de concedieri, conform Pro TV.

Managerii din România se pregătesc de concedieri masive

„În momentul în care viitorul iți este incert, apropo de vânzări, încerci preventiv să-ți ajustezi costurile la veniturile pe care le anticipezi. Și, bineînțeles, acest lucru înseamnă o reducere a investițiilor și, din păcate, și o reducere a forței de muncă, a cheltuielilor cu salariații”, a epxlicat Radu Mușetescu, profesor de economie la Academia de Studii Economice, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Primele companii care au anunțat disponibilizări sunt din domeniul auto și al industriei alimentare.

Potrivit studiului făcut public, 44% dintre manageri anunță reduceri de personal în perioada următoare, 50% vor păstra numărul actual de angajați și 8% vor să facă angajări, potrivit stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții mediului de afaceri așteaptă un ajutor concret din partea Guvernului, care se laudă cu mai mult emăsuri de relansare economică.

La ora actuală, Guvernul vine cu o serie de măsuri care sunt, dacă vreți, contracarate în Parlament. Parlamentul vine apoi cu o serie de măsuri care sunt apoi contracarate printr-o serie de măsuri ale Guvernului. Toate acestea într-un fel sau altul se restrâng asupra mediului de afaceri de unde și nivelul mai ridicat de incertitudine”, a transmis și Ionuț Simion, președintele al Camerei de de Comerț Americane în România.

ADVERTISEMENT

Liviu Rogojinaru, secretar de stat, dă asigurări că situația poate fi trecută, cu toate că este „îngrijorătoare”. Între timp, 50% dintre companii iau în calcul o scădere a investițiilor, în condițiile în care se estimează o scădere a veniturilor.

ADVERTISEMENT