Peste 450 de răniți și zeci de morți după cutremurul din Pakistan. Imagini cu dezastru provocat FOTO

Alexa Serdan   
în HotNews
25/09/2019, 16:12
Peste 450 de răniți și zeci de morți după cutremurul din Pakistan. Imagini cu dezastru provocat FOTO GALERIE FOTO
Seismul din Pakistan a avut o magnitudine de 5,8 grade și s-a produs la o adâncime de 22 de kilometri. Sursa foto: Facebook.com

Cutremurul din Pakistan care s-a produs ieri, 24 septembrie, a lăsat în urma sa numeroase dezastre, zeci de răniți și persoane care și-au pierdut viața. Seismul a fost cotat cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter și a durat doar zece secunde și a produs panică în rândul populației. Seismul a avut epicentrul la 22 de kilometri de Jhelum şi la 140 de kilometri de Muzaffarābād și s-a produs la ora 16.01 (14.01, ora României).

Ce dezastre a lăsat în urma sa cutremurul din Pakistan

Seismul din Pakistan s-a produs la doar 22 de kilometri adâncime, așadar la suprafață, acesta fiind și motivul pentru care s-au produs atâtea dezastre. Cutremurul a doborât numeroase locuințe, în special la sate acolo unde casele erau vechi, a fisurat șosele în care au căzut mai multe autoturisme, trei poduri au fost avariate, dar și foarte mulți oameni au fost răniți după ce au fost prinși sub dărâmături sau și-au pierdut viața.

O estimare inițială efectuată de armată a arătat că 22 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 160 au fost rănite. Ulterior, numărul victimelor provocate de cutremurul de suprafață s-a mărit și a ajuns la 24 de persoane decedate și alte 450 rănite.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 22 de kilometri
450 de persoane au fost rănite și alte 24 au fost declarate decedate în urma cutremurului din Pakistan. Sursa foto: Facebook.com

Situația este sub control în ciuda faptului că operațiunile de salvare nu s-au încheiat

Numeroase persoane au dormit sub cerul liber, în timp ce armata și zeci de echipe de intervenție au căutat toată noaptea persoane sub dărâmături. De asemenea, inginerii au lucrat la reconstrucția unor rute foarte importante care au fost avariate în urma seismului, a informat departamentul de comunicare al armatei din Pakistan.

Operațiunile de salvare sunt în aceste momente în plină desfășurare, iar mai mulți oameni s-au întors la locuințele lor pentru a-și strânge bunurile și a evalua pagubele. „Situaţia revine încet la normal, iar nivelul de panică în rândul populaţiei a scăzut, în ciuda unei replici care s-a produs în timpul nopţii”, a spus inspectorul general adjunct în cadrul poliţieiSardar Gulfaraz Khan, potrivit digi24.ro.

 

Închide ×