News

Peste 50 de persoane au fost decapitate de militanţi ISIS pe un teren de fotbal din Mozambic

10.11.2020 | 13:55
Peste 50 de persoane au fost decapitate de militanti ISIS pe un teren de fotbal din Mozambic
ADVERTISEMENT

Mozambic a fost scena unui atac de o atrocitate extremă. Militanţii ISIS din regiune au atacat două sate din nord-estul ţării şi au ucis, decapitat şi dezmembrat mai mult de 50 de persoane.

A fost unul dintre cele mai sângeroase raiduri ISIS din istoria Mozambicului. Extremiştii au lovit mai întâi în satul Nanjaba, de unde au răpit mai multe femei şi au decapitat două persoane.

ADVERTISEMENT

Însă cel mai înfiorător atac a fost în Muatide, unde mai mult de 50 de persoane au fost ucise. Sătenii au încercat să fugă şi să se ascundă, dar au fost capturaţi şi duşi pe terenul de fotbal, unde au fost decapitaţi.

Decapitaţi, ciopârţiţi şi împrăştiaţi prin pădure

Terenul de fotbal din Muatide a devenit o baie de sânge. Militanţii ISIS au decapitat peste 50 de persoane. După aceea, cadavrele au fost tăiate în bucăţi şi împrăştiate în pădurile din apropiere.

ADVERTISEMENT

„Poliţia a aflat de masacrul comis de insurgenţi în urma relatărilor oamenilor care au găşit bucăţi de cadavre în pădure“, a declarat un ofiţer din districtul Mueda, conform presei internaţionale.

„S-au putut număra 20 de cadavre împrăştiate pe 500 de metri. Erau tineri care participau la un ritual de iniţiere împreună cu îndrumătorii lor“, a completat oficialul.

ADVERTISEMENT

Martorii oculari au povestit că atacatorii au strigat „Allahu akbar!“ (n.r. – Allah e mare!), o lozincă pe care extremiştii au transformat-o în strigăt de luptă.

ISIS încercă să obţină supremaţia în zonă

Nu este primul atac de asemenea atrocitate. În luna aprilie, au existat ştiri despre un alt eveniment sângeros, soldat cu aproximativ 50 de victime, toţi tineri adolescenţi, care ar fi refuzat să adere la gruparea extremistă.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, mai mult de 2.000 de persoane au fost ucise în regiunea, iar aproximativ 430.000 de oameni au rămas pe străzi din cauza conflictelor.

Militanţii ISIS au profitat de sărăcia care domină zona şi au recrutat mulţi tineri lipsiţi de alternative. Ei încearcă să impună dominarea islamică extremă în nordul ţării, unde religia musulmană sunt majoritară.

ADVERTISEMENT