News

Peste 50 de persoane au luat noul coronavirus în ultimele zile, într-um cămin de bătrâni din Galați: „Nu ne putem explica ce se întâmplă”

11.05.2020 | 15:30
Peste 50 de persoane au luat noul coronavirus in ultimele zile intrum camin de batrani din Galati Nu ne putem explica ce se intampla
ADVERTISEMENT

42 de persoane în vârstă, cazate în căminul Sfântul Spiridon din Galați, au fost confirmate cu noul coronavirus. Mai mult, 11 angajați ai căminului de bătrâni au luat boala, cu toate că autoritățile nu își explică cum s-a întâmplat acest lucru.

42 de bătrâni s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus într-un azil din Galați

În urmă cu două săptămâni, cele 53 de persoane au fost testate pentru coronavirus și toate rezultatele au ieșit negative.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care măsurile de prevenire au fost extrem de stricte în cămin, viceprimarul Galațiului, Picu Apostol Roman, nu își explică cum au ajuns să se infecteze peste 50 de persoane.

”Pentru mine, şi vorbesc în nume personal, ce se întâmplă la acest centru nu se poate explica. Au fost testaţi acesti oameni, nu au fost probleme, acum vine un val de persoane infectate. Nu-şi poate explica nimeni, pentru că după ce s-au făcut testări, după ce au fost decese acolo, procedurile s-au respectat.

ADVERTISEMENT

Au fost luate toate măsurile. Dati-mi voie să suspectez …şi cei care vin să ia testele tare mă tem că au putut să introducă şi dumenealor infecţia în acel centru, prin simpla lor prezenţă. O fi un cumul de factori care a dus la acest nou val sau pur si simplu testele nu sunt de calitate”, a declarat viceprimarul, conform news.ro.

Peste 100 de persoane s-au îmbolnăvit în căminul de bătrâni, de la începutul pandemiei

Căminul pentru persoane vârstnice Sfântul Spiridon se află în subordinea Primăriei Galați și avea, înainte de izbucnirea pandemiei, 139 de persoane asistate. Până în prezent, 104 bătrâni s-au infectat cu noul coronavirus și 16 au decedat.

ADVERTISEMENT

Personalul angajat nu a scăpat de boală, 28 de astfel de persoane fiind infectate cu cu noul coronavirus din totalul de 67 de angajați.

Conform datelor oficiale, în Galați s-au infectat cu Covid-19 505 persoane, dintre care 70 au decedat. Autoritățile au testat aproximativ 4.000 de oameni de la izbucnirea pandemiei.

ADVERTISEMENT

România mai are patru zile până când starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă, în timp ce Guvernul va relaxa mai multe măsuri luate pentru a proteja populația. Cu toate acestea, țara noastră pare că nu a scăpat momentan de vârful pandemiei.

ADVERTISEMENT
Tags: