Sport
notix pixel id

Peste 50% dintre fotbaliștii din primele trei divizii sunt vaccinați cu schema completă. Nicolae Dică și un jucător de la FCSB, printre primii imunizați

Pe 11 februarie, Federația Română de Fotbal a lansat campania „Fotbalul se vaccinează”, iar primii care s-au imunizat au fost membri ai staff-urilor primei reprezentative și ai naționalei U21, dar și un fotbalist de la „tineret”, Denis Haruț, de la FCSB.
01.11.2021 | 19:31
Peste 50% dintre fotbaliștii din primele trei divizii sunt vaccinați cu schema completă. Nicolae Dică și un jucător de la FCSB, printre primii imunizați
Nicolae Dică s-a vaccinat cu schema completă
ADVERTISEMENT

Interesant este că Haruț s-a imunizat la aproximativ două săptămâni după ce a semnat cu gruparea patronată de Gigi Becali, una dintre persoanele care este împotriva imunizării.

Federația Română de Fotbal a oferit, azi, alte informații legate de situația vaccinării din fotbalul românesc. „În acest moment, în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă.

95% dintre angajații FRF sunt vaccinați

Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%!

ADVERTISEMENT

La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%!

Un singur arbitru nu s-a imunizat, fiind în perioada de după teatarea pozitivă

În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19.

ADVERTISEMENT

La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitrii din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.

Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%”, a anunțat FRF.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu are încredere în oamenii de știință

În context, președintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a invitat, la rândul lui, pe toți cei care fac parte din fotbalul românesc să se vaccineze împotriva COVID-19, coinsiderând că aceasta este cea mai sigură cale de a reveni o viață normală.

Traversăm din nou o perioadă grea la nivel național, iar în ceea ce privește sportul din România arenele sportive sunt din nou închise. Trebuie să avem încredere în oamenii de știință!

ADVERTISEMENT

Astfel, Federația Română de Fotbal face apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului. Vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viață normală!”, a declarat Răzvan Burleanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik