News

Peste 60 de morți după ce o cisternă cu combustibil a explodat. Tragedie în Tanzania

11.08.2019 | 08:32
Peste 60 de morti dupa ce o cisterna cu combustibil a explodat Tragedie in Tanzania

O autocisternă cu combustibil a explodat după ce a fost implicată într-un accident în orașul Morogoro, Tanzania. Peste 60 de persoane au murit și peste 70 au fost rănite după ce deflagrația a aprins combustibilul din autocisternă.

Tragedie în Tanzania după ce o autocisternă a explodat

O autocisternă cu combustibil a explodat în Tanzania după ce vehiculul fusese implicat într-un accident. Mai mulți șoferi de taxi au încercat să extragă ilegal combustibil din vehiculul răsturnat în urma accidentului, dar din păcate autocisterna a explodat. Explozia s-a produs la aproximativ 200 de km vest de capitala Dar es Salaam.

Peste 60 de persoane au murit, iar alte peste 70 au fost rănite grave și au ajuns la spital în stare gravă. Multe dintre victimele tragediei au ars de vii. „Situația este cu adevărat groaznică. Au murit mulți oameni, chiar și unii care nu furau combustibil pentru că este un loc aglomerat”, a declarat un martor ocular Daniel Ngogo pentru Reuters.

Nu este cunoscut motivul pentru care a explodat autocisterna implicată în accident. Este posibil ca unul dintre taximetriștii care vroia să extragă benzină să se fi apropiat cu o țigară aprinsă de rezervorul cu combustibil. Mai multe clipuri video și imagini au apărut pe rețelele sociale dinainte de explozie, dar și după. Imaginele arată o mulțime ce colecta combustibil în diferite recipiente, dar și rămășițele carbonizate ale zeci de persoane.

Ce spune reprezentanții din Tanzania despre tragedie

„S-a produs o explozie puternică şi care a ucis până acum cel puţin 57 de oameni. Este vorba în principal de şoferi de taxi şi de persoane din zonă care au dat fuga să recupereze carburantul care se scurgea din cisternă”, a declarat pentru presă şeful poliţiei regionale Willbrod Mtafungwa, potrivit Reuters.

„Suntem îndureraţi de vestea unui accident în care a fost implicat un camion-cisternă în Morogoro, care a luat foc şi câţiva oameni au suferit arsuri”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului Hassan Abbasi.