News

Peste 600 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Harta zonelor afectate

Peste 600 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă, conform unui anunț al companiei Termoenergetica. Problema va fi rezolvată până joi.
26.09.2022 | 20:11
Peste 600 de blocuri din Bucuresti raman fara apa calda Harta zonelor afectate
blocuri în București. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Așadar, începând de luni, 26 septembrie, se desfășoară lucrări pentru remedierea unor ”avarii apărute pe conductele din reţeaua primară în Sectoarele 1, 2 şi 4 din Capitală”.

600 de blocuri din București rămân fără apă caldă

Măsura va afecta peste 600 de blocuri din București, în mai multe zone ale Capitalei. Harta completă a zonelor afectate a fost făcută publică de autorități.

ADVERTISEMENT

Astfel, prima zonă afectată e cea din zona Mall Promenada – Şoseaua Pipera din Sectorul 1. Aici se lucrează la conducta Magistralei DN 800. Peste 200 de blocuri din această zonă rămân fără apă caldă până joi, 29 septembrie, în jurul orei 16:00.

”Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Dorobanţi şi Calea Floreasca. În zona Mihai Bravu din Sectorul 2 se lucrează la conducta Magistralei II Sud DN 700. Pentru aproximativ 56 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până joi, ora 16,00. În cursul săptămânii trecute au fost efectuate alte lucrări, pe aceeaşi porţiune de reţea, pentru remedierea mai multor avarii, fiind deja înlocuită o porţiune de conductă de doi metri, menţionează Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

La punerea în funcţiune a sistemului, după încărcarea instalaţiilor cu apă, au apărut alte spărturi în proximitatea zonei în care s-au efectuat reparaţiile, care necesită intervenţie de urgenţă. Compania menţionează că anul de punere în funcţiune al conductei din această zonă este 1968, această porţiune de reţea având peste 54 de ani de funcţionare”, este precizat în comunicat.

De asemenea, autoritățile menționează că în zona Ștefan cel Mare din Sectorul 2 se montează ”vane” la DN 250. 108 de blocuri vor fi afectate de sistarea apei calde în această zonă până joi, 29 septembrie, la ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Din păcate nu sunt singurele zone afectate de aceste lucrări de mentenanță, conform comunicatului oficial.

”În zona Basarabia din Sectorul 2 se efectuează lucrări de modernizare a conductei DN 600. Pentru aproximativ 12 blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă de joi până sâmbătă. În zona Văcăreşti din Sector 4 se lucrează la Conducta DN 600. Pentru aproximativ 205 blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, ora 24,00.

ADVERTISEMENT

În zona Bulevardului Brâncoveanu din Sectorul 4 au loc lucrări de modernizare la conductă DN 700. Pentru aproximativ 62 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până joi, ora 24,00”, mai este precizat în comunicatul Termoenergetica.

Compania a menționat că aceste lucrări începute nu au legătură cu ”lucrările de reparaţii efectuate pe reţelele primare”. Termoenergetica a dat asigurări că echipele CMTEB vor face tot posibilul să remedieze avariile mai rapid decât e preconizat.

ADVERTISEMENT
Tags: