News

Peste 640 de afgani, înghesuiți într-un avion proiectat să transporte de patru ori mai puțini oameni. Imagini dramatice din Afganistan

Imagini dramatice vin din Afganistan. Peste 640 de cetățeni au fost înghesuiți într-un avion proiectat să transporte de patru ori mai puțini oameni.
17.08.2021 | 10:35
Peste 640 de afgani inghesuiti intrun avion proiectat sa transporte de patru ori mai putini oameni Imagini dramatice din Afganistan
ADVERTISEMENT

Evacuările disperate și de urgență din Afganistan, după ce talibanii au revenit la conducerea țării, aduc în prim-plan noi imagini incredibile.

După momentele în care mai mulți oameni cad dintr-un avion care părăsește Capitala Kabul, noi imagini apărute în mediul online arată disperarea din zonă.

ADVERTISEMENT

Imagini dramatice din Afganistan. Aproape 650 de oameni, înghesuiți într-un avion care a plecat din Kabul

Duminică, în ziua în care talibanii au acaparat Capitala Kabul, aproape 650 de afgani au fost evacuați într-un singur transport, cu un avion militar american C-17 Globemaster III.

Imaginea cu toți acești oameni s-a viralizat pe internet. Capacitatea normală de transport de personal a avionului este de peste patru ori mai mică, undeva la 150 de persoane.

ADVERTISEMENT

Site-ul Defense One, care a publicat poza, notează că responsabilii americani nu intenționau evacuarea atâtor oameni într-un singur drum, însă afganii pur și simplu s-au tras unii pe alții înăuntru prin rampa deschisă a avionului.

Deși au constatat faptul că în aeronavă se află cetățeni mult peste capacitatea acesteia, ”echipajul american a luat decizia de a pleca”, a declarat un oficial al apărării pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Aproximativ 640 de civili afgani au coborât din avion când acesta a ajuns la destinație”, a spus oficialul apărării din SUA.

Zborul din Kabul, aproape de recordul înregistrat cu un avion C-17

Aeronava C-17 Globemaster III este una strategică de transport construită de compania Boeing. Aparatul are o lungime de 53 de metri și poate transporta până la 150 de oameni, conform DailyMail.

ADVERTISEMENT

În zborul de duminică, pentru a încăpea în avion, afganii au fost așezați pe podeaua aparatului de zbor. Procedura se numește ”încărcare pe podea”: pasagerii se țin de chingile prinse de pereții avionului, pe post de centură de siguranță.

În 2013, un aparat similar a transportat un total de 670 de oameni din calea unui taifun care amenința regiunea Filipine.

Afganistan, imagini dramatice în ultimele zile

În ultimele zile, după ce talibanii au preluat controlul în statul din Orientul Mijlociu, o serie de imagini cu un puternic impact emoțional au venit din Afganistan.

De duminică, zeci de mii de afgani încearcă disperați să urce în orice aparat care îi poate duce departe de amenințarea talibană.

Într-o filmare apărută luni, mai mulți oameni sunt surprinși în timp ce cad dintr-un avion în timp ce acesta își lua zborul.

Încă nu se știe dacă victimele erau în zona trenului de aterizare și au căzut când a început retragerea acestuia în corpul avionului.

ADVERTISEMENT
Tags: