News

Peste 70% dintre români vor revenirea la izolarea la domiciliu. Câți renunță la vacanța de vară

25.05.2020 | 19:38
Peste 70 dintre romani vor revenirea la izolarea la domiciliu Cati renunta la vacanta de vara
Conform unui sondaj de opinie, peste 70% dintre români vor revenirea la izolarea la domiciliu în cazul unui al doilea val de infectări cu coronavirus. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Conform unui sondaj de opinie, peste 70% dintre români vor revenirea la izolarea la domiciliu în cazul unui al doilea val de infectări cu coronavirus.

Peste 70% dintre români vor revenirea la izolarea la domiciliu

După prima săptămână de stare de alert, IRES a realizat un sondaj de opinie pe 1.033 de indivizi, iar în urma acestui studiu a reieșt că peste 70% dintre români își doresc revenirea la izolarea la domiciliu dacă virusul va lovi din nou la toamnă.

ADVERTISEMENT

Potrivit sondajului, 92% dintre români spun că de la intrarea în stare de alertă au purtat măști în spații închise, iar 91% susțin că au respectat regula distanțării sociale în public.

Tinerii între 18 și 35 de ani, intervievații între 36 și 50 de ani, cei cu studii superioare și respondenții cu venituri de peste 2.500 de lei sunt categoriile în rândul cărora proporția celor care declară că au purtat mască este mai ridicată.

ADVERTISEMENT

3 din 10 români renunță să meargă, în această vară, în concediu

4 din 10 respondenții la sondajul realizat de IRES arată că au ieșit din localitatea de domiciliu în prima săptămână a stării de alertă, iar mai puțin de o treime și-au vizitat rudele și prietenii cu care nu s-au întâlnit în perioada stării de urgență.

Mai mult de jumătate dintre participanții la studiu cred despre ceilalți că respectă în mică măsură sau că nu respectă deloc indicațiile autorităților pe durata stării de alertă.

ADVERTISEMENT

3 din 10 români renunță să meargă, în această vară, în concediu. Peste un sfert, însă, spun că vor pleca în vacanță. Cei mai mulți dintre aceștia (74%) vor alege să își petreacă vacanța în țară, 12% în străinătate, iar 10% atât în țară, cât și în străinătate.

Nu au renunțat la vacanțele din această vară, în proporții mai ridicate, bărbații, tinerii și persoanele cu vârsta de cel mult 50 de ani și nici cele cu studii superioare, respondenții cu venituri de peste 2.500 de lei, cei care locuiesc în mediul urban și în sudul țării.

ADVERTISEMENT

Într-un alt studiu, realizat în ultimele două zile ale stării de urgență, doar patru români din zece s-ar vaccina împotriva COVID-19, în ciuda faptului că virusul a făcut mii de victime în țara noastră.

ADVERTISEMENT